Довго не розуміла, чому мікрохвильовка нерівномірно розігріває їжу, аж поки не підслухала від сусідки секрет

Сьогодні важко уявити будь-яку кухню без мікрохвильовки, адже вона значно спрощує процес розігрівання їжі. Однак не всі знають, як правильно нею користуватися для досягнення найкращих результатів.

Як можна зробити страви, розігріті в мікрохвильовці, більш соковитими, апетитними та смачними?

Багато хто заощаджує час, готуючи їжу наперед на декілька днів, а після цього просто розігріває її в мікрохвильовій печі. Відтак, всього-на-всього кілька хвилин – і можна подавати гарячу вечерю до столу. Саме тому цей прилад просто незамінний помічник на сучасній кухні. Проте перед використанням мікрохвильової печі варто запам’ятати кілька важливих правил.

По-перше, фахівці наголошують на тому, що розігрівати їжу слід виключно лише у спеціальному контейнері, який призначений для використання в мікрохвильовці. Зазвичай вони мають відповідне маркування, наприклад, напис “Microwave oven safe” чи значок у вигляді хвиль. Такий посуд забезпечує безпечний процес розігрівання, не впливаючи негативно ні на їжу, ні на сам контейнер.

Цю помилку у використанні мікрохвильовки допускає кожен з нас
Цю помилку у використанні мікрохвильовки допускає кожен з нас

Також важливо знати, який посуд категорично не можна використовувати в мікрохвильовці. Зокрема, це паперові пакети, металевий посуд і прилади, а також алюмінієва фольга. Крім того, не слід ставити у мікрохвильову піч щільно закриті ємності, оскільки під час нагрівання тиск всередині може різко зрости, що призведе до несподіваного відкриття або навіть розриву посуду.

Чому розігріта в мікрохвильовці їжа часто втрачає свій смак, і як це виправити?

Для того, щоб страва залишалася соковитою та смачною, накривайте контейнер кришкою, проте не закривайте його повністю. Це запобігає випаровуванню води, тому їжа не пересушується.

Ще один дієвий лайфхак для збереження соковитості страви під час її розігрівання у мікрохвильовці – поставити поруч із тарілкою з їжею невелику ємність з водою (краще налийте вже гарячу). Це створює додаткову вологість, що особливо ефективно, коли ви розігріваєте, наприклад, піцу і не хочете, щоб вона стала сухою.

Популярне

Подібні новини