Що посадити на місці огірків, аби встигнути ще 1 раз зібрати врожай: дачник зі стажем поділився досвідом

Літній сезон добігає кінця, і зібрані врожаї огірків уже тішать своїми хрусткими плодами. Але після збору врожаю виникає питання: що робити з порожніми грядками?

Не залишати ж їх без діла до наступної весни! На щастя, є безліч варіантів, що можна посадити на місці огірків, щоб максимально ефективно використати землю й отримати ще один урожай до настання холодів.

Сидерати

Садівники розповіли, коли саме та навіщо сіяти фацелію
Дачник розповів, що посадити на грядці після огірків, аби зібрати врожай

Якщо ви хочете підготувати ґрунт до наступного сезону, посадіть сидерати. Це рослини, які швидко ростуть і збагачують землю поживними речовинами. Найпопулярнішими сидератами є: гірчиця біла, яка швидко росте і пригнічує ріст бур’янів, фацелія, що покращує структуру ґрунту і захищає його від ерозії, вика. Вона збагачує землю азотом і підвищує її родючість.

Зелень для супів та салатів

3 головні секрети вирощування шпинату
Дачник розповів, що посадити на грядці після огірків, аби зібрати врожай

Чудовим вибором для посадки після огірків є шпинат. Він швидко росте і не потребує особливого догляду. Посійте його у серпні або на початку вересня, і вже через кілька тижнів ви зможете збирати свіжі, соковиті листя для салатів і супів. Він добре росте в прохолодну погоду, тому його можна вирощувати навіть пізньої осені.

Ще одна культура, яка швидко дозріває і підходить для висаджування після огірків, це редиска. Її можна сіяти аж до середини вересня, і вже через 3-4 тижні насолоджуватися свіжими та хрусткими коренеплодами. Тільки виберіть сорти, стійкі до зниження температури.

Якщо ж ви полюбляєте свіжу зелень, то можна посадити кріп або петрушку. Обидві культури невибагливі й можуть рости навіть у прохолодну погоду. Крім того, зелень буде доступна аж до заморозків.

Далі розгляньте, як варіант, китайську капусту. Вона має короткий вегетаційний період (40-50 днів) і добре переносить зниження температури.

Ще одна культура, що обов’язково має вас зацікавити, — зелений горошок, який не тільки приносить смачний урожай, але й допомагає відновити родючість ґрунту після виснаження його огірками. Горошок збагачує землю азотом, що сприяє кращому росту рослин у наступному сезоні. Його можна сіяти наприкінці літа або на початку осені, і він встигне дати врожай до настання холодів.

Популярне

Подібні новини