Не в’яне і до весни, хрумка та соковита: як правильно зберігати моркву вдома без холодильника і погреба

Сьогодні, як ніколи актуально дізнаватися лайфхаки про зберігання продуктів без холодильника. Морква — один з основних продуктів до столу, тож розберемося, як зберегти врожай без електрики.

Смачна, солоденька і хрумка морква завжди знадобитися на кухні. Зараз пішов сезон врожаю і чимало з нас замислюється, як правильно її зберігати. Дійсно, у нинішніх реаліях, коли діють відключення світла, на холодильник розраховувати зовсім не можна. Тому, давайте розглянемо способи, як зберегти городину впродовж зими.

Морква, як і картопля, здатна проростати у стані спокою. Якщо її помістити у відносно тепле приміщення, де температура сягає вище +5 градусів, вона почне пускати коріння та віддавати всі свої поживні якості саме йому.

Городники поділились, яка від бадилля моркви користь для городу та як правильно його збирати
Експерти розповіли, як правильно зберігати моркву без електрики

Тому краще за все утримувати коренеплід у прохолодному льосі чи підвалі.

Ще одна особливість — це здатність овоча швидко засихати, якщо на його верхівці збережена зелена маса. “Хвостик” моркви також витягує з неї корисні мікроелементи, а також вологу. Достатньо всього одного дня, аби врожай засохнув. Тому після збору обсушуємо плоди і відриваємо бадилля геть.

Цікаво, що на відміну від іншої городини, коренеплід потребує вуглецю. Занадто часто провітрювати приміщення, у якому зберігається вона — не потрібно. Ця газова сполука уповільнює дозрівання та допомагає “законсервувати” форму і зовнішній вигляд.

Експерти пояснили точно, чи треба полоти грядки з морквою у процесі її розвитку та дозрівання
Експерти розповіли, як правильно зберігати моркву без електрики

Сусідство для моркви надзвичайно важливо. Якщо ви розмістите її поруч з яблуками, гарбузами, бананами чи навіть з помідорами, точно знайте, що ваш врожай пропаде. Справа в тому, що ці плоди виділяють газ — етилен. Він може зіграти злий жарт з вашими овочами, спровокувавши швидке дозрівання.

Ну, і на останок нагадаємо, що мити моркву перед зберіганням — не можна.

Популярне

Подібні новини