Завдяки диво-способу змусила петунії шаленіти: 2 ложки цього на відро води – і квіти буяють, як навесні

У серпні петунія починає втрачати свій декоративний вигляд: стебла кущів витягуються, а цвітіння стає менш рясним. Ми розповімо, що потрібно зробити, щоб кущі знову стали пишними та рясно зацвіли.

Для того щоб надати гарну форму кущам петунії, необхідно провести їх обрізку. Якщо кущі стали пухкими, слабкими та сильно розвалилися, варто провести кардинальну обрізку. У такому випадку обрізаються всі пагони на висоті 10-15 сантиметрів від землі. Після такої обрізки кущик швидко відновиться, почне активно нарощувати нові стебла, і в результаті ми отримаємо знову гарний пишний кущ.

Якщо ж ваші кущі мають акуратний вигляд, можна провести легку стрижку. Для цього обрізаються всі паростки, що переросли, на одну третину, тобто просто укорочуються стебла. Якщо шкода викидати обрізані пагони, їх можна легко вкоренити. Для цього потрібно вмочити низ живців у коренеутворювач, потім поглибити живці в землю, добре полити і накрити їх пластиковими пляшками, стежачи, щоб ґрунт не пересихав.

Вже через 10-15 днів живці укоріняться і почнуть випускати нові листочки. Після обрізки петунії необхідно підгодувати, щоб вони швидше наростили зелену масу і знову рясно зацвіли. Для нарощування зеленої маси потрібен азот, тому можна застосовувати будь-які азотні добрива. Наприклад, розчинити дві столові ложки сечовини на 10 літрів води. Таке підживлення проводиться раз на тиждень.

Експерти розповіли про догляд за петуніями в серпні
Експерти розповіли про догляд за петуніями в серпні

Коли петунії наростять достатньо зеленої маси, потрібно перевести їх на фосфорно-калійні добрива. Можна використовувати, наприклад, суперфосфат із розрахунку одна столова ложка на 10 літрів води. Це допоможе кущикам активно формувати бутони і знову рясно зацвісти. Також можна застосовувати комплексні мінеральні добрива, такі як “Нітрофоска” чи “Кеміра”.

Для приготування зольного розчину розводять у відрі води одну склянку деревної золи, добре перемішують і поливають рослину під корінь. Всі підживлення слід проводити в ранковий або вечірній час, на зволоженому ґрунті, тобто попередньо потрібно добре полити рослину перед внесенням добрив.

У цей період також не можна забувати про регулярний полив петуній. Важливо не допускати пересихання ґрунту, але й уникати переливання, оскільки зайва волога може призвести до захворювання на чорну ніжку.

Усі методи обрізки та підживлення, про які йдеться в цій статті, можна застосовувати як до рослин, що вирощуються у кашпо, так і до тих, що знаходяться у відкритому ґрунті.

Популярне

Подібні новини