Часник більше не висихає і не жовтіє під час зберігання – просто посипаю його цим “білим сипучим золотом”

Часник – це один із найпопулярніших і корисніших інгредієнтів у кулінарії, який використовують у різноманітних стравах. Розповідаємо далі у матеріалі, як правильно зберігати часник після викопування.

Час збирання врожаю часнику настає тоді, коли рослина демонструє кілька характерних ознак. Перше, на що слід звернути увагу, – це стан бадилля: коли воно стає сухим і опадає, це сигнал до того, що часник дозрів. Також можна помітити, як нижнє листя починає жовтіти.

Зовнішня плівка набуває характерного для сорту забарвлення, що теж свідчить про готовність до збирання. У сортів, які випускають стрілки, спостерігається їх вирівнювання, а зубчики часнику легко відокремлюються один від одного.

Для того щоб точно визначити готовність часнику до збору, варто викопати кілька головок і перевірити їх за вищезгаданими критеріями. Після завершення викопування розпочинається найважливіший момент – просушування і підготовка врожаю до зберігання на зиму.

Додаю цей доступний інгредієнт до ящичка, в якому зберігається врожай часничку
Додаю цей доступний інгредієнт до ящичка, в якому зберігається врожай часничку

Після проведення викопування часнику з грядки його необхідно правильно підготувати до зберігання. Спочатку часник слід ретельно просушити, краще за все робити цю процедуру на свіжому повітрі. Розкладіть головки часнику на столі чи на тканині під сонцем і залиште їх на п’ять-вісім годин, а потім його необхідно перебрати.

Після цього часник рекомендується перемістити до приміщення. Розкладіть там його рівномірним шаром і продовжте сушити ще 2 тижні. Протягом цього часу щодня перевертайте головки, щоб забезпечити рівномірне висихання. Якщо є можливість, сушіння можна проводити в теплиці з хорошою вентиляцією.

Після двотижневого сушіння обріжте коріння і стебла. Залиште приблизно 8-10 сантиметрів від стебла. Висушений часник зазвичай можна зберігати різними методами: зокрема, зв’язаними пучками, в холодильнику, стерилізованих баночках, ящиках або мішечках (посипавши дно сіллю) або ж у лушпинні цибулі.

Якщо ви обрали зберігання часнику в ящиках, тоді пересипте його сіллю, щоб запобігти розвитку грибкових захворювань, утворенню плісняви та гниттю.

Популярне

Подібні новини