Повилітають “як чорти від ладану”: ефективний метод позбавитися слимаків на городі та в саду за 1 прийом

Одним із найкращих засобів запобігання появі слимаків є профілактичні заходи. Зокрема, зменшити ймовірність їхньої появи допоможе створення "смуги перешкод" навколо ділянки чи городу.

Розповідаємо далі в матеріалі про методи ефективного прибирання слимаків на ваших ділянках.

Щоб позбутися слимаків на грядках і захистити рослини без застосування хімії, можна використовувати кілька ефективних методів. Один із них полягає в установці загороджень, які здатні утримувати цих шкідників на відстані від їх улюблених рослин. Зазвичай такі загородження можна легко придбати в садівничих крамницях і їх можна розмістити як довкола окремих кущиків, так і цілих грядок.

Особливість цих огорож полягає в загнутому краю, що перешкоджає пересуванню молюсків. Подібні бар’єри можна також спорудити самостійно, використовуючи, наприклад, пластикові пляшки.

Інший метод включає застосування мідної стрічки, яку прикріплюють до огорожі довкола окремих рослин чи грядок. Також можна використовувати сітку з мідним дротом, яку натягують на кілочках навколо грядочок, або спеціальний клей для виловлювання мишей, який радять наносити на огорожу безперервною смужечкою.

Ці дієві та екологічні методи з легкістю проженуть всіх слимаків з ділянок
Ці дієві та екологічні методи з легкістю проженуть всіх слимаків з ділянок

Ще один варіант захисту грядок від слимаків – створення доріжок із уламків ракушок, дрібного щебню, деревної кори, грубозернистого піску, вапна, деревної золи чи кам’яного борошна.

Для залучення молюсків можна використовувати дріжджову приманку. Для цього пів чайної ложки дріжджів, одну чайну ложку борошна та одну чайну ложку цукру розмішують разом із водою в пластиковому стаканчику (наприклад від сметани) до однорідної консистенції та вкопують у ґрунт так, щоб краї стакану були на рівні землі. Окрім того, ці ж самі пастки чудово працюють із звичайним пивом.

Ще одним природним методом для прибирання слимаків є подрібнена горіхова чи яєчна шкаралупа, яку рекомендують розсипати довкола рослин. Відтак, слимаки не зможуть пересуватися по цій поверхні, що робить цей метод доволі ефективним. Також слимаки уникають певних рослин, таких як шавлія, чебрець, часник, листя материнки, майорану та помідорів.

Популярне

Подібні новини