Моя свекруха завжди кладе в пральну машину кульку з фольги: думала, що вона здуріла, а тепер сама так роблю

Навіщо в пральну машину кладуть кульку з фольги? Яка потреба додавати кульку з фольги в пральну машину? Цей вау-спосіб був відкритий господинями ще до появи унікальних промислових товарів для прання

Чистота, м’якість і відсутність статичної електрики — ось що дає речам звичайна фольга.

Навіть нова модель пральної машини не гарантує стабільної якості прання. Господині вирішують проблеми за допомогою додаткових засобів: порошків, кондиціонерів тощо. Проте залишки забруднень і статична електрика не зникають повністю. Тут і приходить на допомогу народна мудрість. Просто скачайте кульку з фольги та відправте її разом із речами в барабан.

У кульки є кілька призначень. Вона дає додатковий механічний вплив на речі, що стираються, що забезпечує кращий результат без додаткового прання. Крім того, кулька скорочує споживання порошку та кондиціонера для білизни. Речі після прання будуть не тільки чистіші, але й м’якші. Після полоскання на тканинах не залишається розводів. Фольга також зводить нанівець накопичення статичної електрики на одязі, оскільки алюміній, з якого виготовлена фольга, має властивість знімати статику.

Проблема наелектризованого одягу знайома багатьом: від одного руху можуть з’явитися іскри. Якщо барабан пральної машини не справляється із завданням, фольга допоможе. Навіть якщо ефект буде незначним, якість прання все одно помітно покращиться.

Всупереч побоюванням, кулька з фольги не пошкодить ані речі в барабані, ані сам прилад. Не радимо купувати одяг із тканин, схильних до скупчення статичної електрики, особливо постільну білизну.

Експерти розповіли, навіщо класти в пральну машину фольгу
Експерти розповіли, навіщо класти в пральну машину фольгу

Як правильно прати? Скачайте дві-три кульки розміром з волоський горіх і просто відправте їх у барабан разом із одягом. Кульки мають бути щільними, тому не шкодуйте сил для їх формування. Для прання махрових рушників та інших щільних виробів небезпеки немає — фольга не деформує матеріал. Якщо є побоювання за делікатні шовкові та мереживні речі або за те, що кулька почне сипатися алюмінієвими шматочками, сховайте її в захисну сітку.

Для прання пуховиків часто рекомендують тенісні м’ячики, але кулька з фольги відповідного розміру може стати гідною альтернативою з розширеними функціями. Змінювати кульку на нову доведеться нечасто — коли старі стиснуться і втратять щільність, дістаньте новий лист фольги. Якщо фольга все ще викликає питання, зверніть увагу на спеціальні гумові рельєфні кульки для прання.

Популярне

Подібні новини