Наближаються 3 заборонених дня для риболовлі на карася: не можна ні підбирати снасті, ні готувати макуху

Риболовля — прадавня українська справа, але, як відомо, не у всі дні можна ходити за рибою. Дізнайтеся, в які дати у вересні 2024 не варто закидати вудочку.

Людство відкрило для себе рибалку ще за часів Мезоліту і нині це вельми прибуткова та цікава справа. Мільйони чоловіків та жінок по всьому світу займаються цим заради хобі. Проте, відомо, що не всі дні однаково гарні для цього заняття.

Звернемося до Місячного календаря.

Відомо, що головний супутник Землі впливає на припливи та відпливи, але його вплив поширюється далеко за межі морів і океанів. Риби відчувають зміну фаз Місяця через зміну гравітаційного поля, що впливає на їхню активність та апетит. Наприклад, під час Повні, коли гравітаційний вплив найбільший, річкові та морські мешканці стають більш жвавими, випливають з глибин. Однак, це правило має свої винятки.

У ці 3 дати краще триматися води подалі: не можна рибалити, підбирати снасті та готувати прикорм

Серед несприятливих дат для риболовлі у вересні цього року варто виділити 3, 18 та 25 вересня. У ці дні Місяць перебуває у фазі, яка послаблює апетит риб. Вони стають менш активними, і, відповідно, їхній кльов зменшується.

Особливо варто звернути увагу на дні, які є вкрай невдалими для риболовлі. Це 12, 13 та 14 вересня. У цей період Місяць знаходиться у висхідній фазі, що найбільш негативно впливає на риб. Через зміни тиску в атмосфері, річкові та морські мешканці стають апатичними і шукають захисту у більш спокійних місцях водойми,  можуть залягати на значну глибину.

У ці 3 дати краще триматися води подалі: не можна рибалити, підбирати снасті та готувати прикорм

Окрім впливу Місяця, у вересні також варто враховувати, що зараз в Україні діє нерестова заборона, яка запроваджена з 20 серпня по 10 вересня. Стосується вона вилову азово-чорноморських кефалей і поширюється як на любительську, так і на промислову риболовлю.

Популярне

Подібні новини