Хитрі господині розкладають скибки кавуна на городі: по 1 під кущ – і на грядці відбувається справжнє диво

Ви коли-небудь чули про лайфхак з скибками кавуна? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікавий спосіб зробити город чистим та охайним. Як? Дізнайтеся у матеріалі.

Коли на городі зростає і міцніє врожай, зовсім не хочеться, аби плоди власної праці поїли шкідники. Окрім жуків-павуків, на наші ділянки радо заглядаються слимаки. Ці молюски дуже хитрі: вдень ховаються у ґрунті, а вночі починають ласувати рослинами.

Істоти вважаються падальщиками і дуже люблять пожирати не лише городину, а й органічне сміття та навіть своїх неживих сородичів. Приходять на наші ділянки ці слизькі товариші зазвичай після дощу, коли земля ще волога. Якщо хоча б одна ця істота потрапила на грядку, будьте впевнені: за нею прийде ще натовп ненажер. Слимаки мають добре розвинені органи чуття та орієнтуються на виділення представників свого виду.

Садівники розповіли, який продукт насправді неефективний проти слимаків
Городник розповів, навіщо на ніч підкладати скибки кавуна під кущі

Окрім того, ці непрохані гості можуть бути дуже небезпечними для ваших молодих насаджень, оскільки вони не лише поїдають листя і пагони, але й залишають за собою речовину, яка може стати сприятливим середовищем для розвитку грибкових захворювань. Особливо страждають від цих “карапузів” культури, такі як салат, капуста, полуниця та інші овочі з ніжним листям.

Коли ви тільки побачили хоча би 3-4 штуки цих шкідників, будьте впевнені: на ділянці їх знаходиться мінімум 100. В такому випадку помічним буде механічне видалення молюсків.

Як позбутись від слимаків на ділянці
Городник розповів, навіщо на ніч підкладати скибки кавуна під кущі

Дуже дієвим методом є використання кавунових кірок як приманки для слимаків. Молюски, які відчувають солодкий аромат залишків солодкої садовини, швидко збираються навколо них. Розкладіть кірки під кущами ввечері (обов’язково у темний період, адже саме у цей час ці істоти найбільш активні), і вже до ранку ви побачите значну кількість шкідників, які зібралися на цій солодкій пастці.

Популярне

Подібні новини