Секретна “заправка” для виснаженого ґрунту: 2 секретні культури восени, і земля працює на вас цілий рік

Про користь сидератів знають уже майже всі дачники, але щоб реально зрозуміти, наскільки це ефективний інструмент для городу, їх потрібно хоча б раз виростити на своїй ділянці.

Найкраще висаджувати сидеральні культури восени, коли грядки регулярно звільняються від культурних рослин, і з’являється час доглядати за ґрунтом.

Земля не повинна пустувати, тому, щоб на ній не росли шкідливі бур’яни, ми вирощуватимемо одну з двох наших улюблених сидеральних культур.

Вони допоможуть закрити спорожнілі ділянки, захистити землю від ерозії та вивітрювання, забезпечити правильну сівозміну на маленьких ділянках, відновити родючість ґрунту та наситити його азотом, фосфором і калієм. Крім того, сидерати покращують структуру землі, пронизуючи її потужними кореневими системами, а також знищують шкідників, бактерії, інфекції та патогенні грибки.

Городники розповіли про 2 дієвих сидерата для городу
Городники розповіли про 2 дієвих сидерата для городу

Завдяки густим заростям сидеральних культур, найживучіші та найнабридливіші бур’яни не зможуть розвиватися на ділянці. Якщо залишити сидерати на зиму, вони зможуть затримувати сніг, а навесні будуть виконувати роль мульчі, яка не дає ґрунту пересихати.

Перший, і наш улюблений сидерат — це гірчиця. Вона дуже швидко росте, стійка до морозів та несприятливих умов вирощування, а найголовніше, має відмінні фунгіцидні та інсектицидні властивості. Гірчиця позбавляє ґрунт від грибкових спор фітофторозу, фузаріозу, борошнистої роси та різних гнилей.

Вона також відлякує дротяника та нематоду, тому після картоплі, томатів, баклажанів і перцю підходить просто ідеально. Однак, після рослин сімейства капустяних висаджувати гірчицю не можна.

Другий сидерат, який можна і потрібно використовувати — це фацелія. Вона абсолютно універсальна, оскільки не належить до жодного сімейства культурних рослин. Тому не доведеться шукати відповідне місце для посіву фацелії — вона підійде для всього городу.

Фацелія швидко росте, чудово розпушує землю, виганяє з ґрунту дротяника та капустянку, а також дуже швидко перегниває і збагачує ґрунт корисними речовинами.

Популярне

Подібні новини