На часнику – ні грама цвілі всю зиму, бо знаю, як його треба зберігати: хитрий спосіб, який реально працює

Часник є пряною рослиною, яку дуже часто використовують як в їжу, так і в інших побутових цілях. Саме тому неймовірно важливо зберегти його аж до наступних урожаїв.

Восени часник вже достатньо просох після збору, а тому його прийнято відправляти на зберігання. Але якщо зберігати головки неправильно, вони швидко покриються шаром плісняви, і в результаті часник доведеться викинути.

Розповідаємо далі в матеріалі, яких правил зберігання часнику необхідно дотримуватись. До того ж про ці маленькі хитрощі в жодному разі не забувають агрономи та досвідчені дачники.

Насамперед головки необхідно просушити, зробити це краще на відкритому повітрі. Адже якщо відправити на зберігання вологий часник, то він, швидше за все, дуже швидко запліснявіє.

Ідеальним місцем для зберігання буде темне приміщення. Вологість не повинна перевищувати 50-70% – це дозволить зберігати часник неймовірно довго. Часник добре зберігати у відкритих ящиках, а також у висячому положенні – у пучках чи косах.

Цей хитренький спосіб зберігання використовую вже більше 15 років – на часнику ні грама цвілі всю зиму
Цей хитренький спосіб зберігання використовую вже більше 15 років – на часнику ні грама цвілі всю зиму

До того ж, для підвішування часнику в коморі або на кухні, деякі кмітливі господині навіть сьогодні використовують один із старовинних методів – нейлонові панчохи. Саме у такий спосіб він буде провітрюватися і не загниє.

Однак зверніть увагу, що поліетиленові пакети чи закриті контейнери для зберігання часнику небажані, адже у закритому просторі він дуже швидко псується.

Крім того, часник також можна відправити на зберігання у холодильник, попередньо заливши його олією. Для цього методу зубчики слід почистити та щільно укласти у стерилізовані баночки. Зверху потрібно налити олію таким чином, щоб вона повністю покрила часник. Після цього треба щільно закрити кришкою.

Як зазначається, зберігати таку заготовку можна приблизно три місяці. Часник у такий метод не позбувається своїх властивостей, а олія набуває приємного присмаку та аромату, і її можна використовувати під час приготування супів, салатів, соусів тощо.

Популярне

Подібні новини