Якщо внести це мега-добриво у вересні – наливаються тонни озимого часнику: приголомшливий результат

Сьогодні розповідаємо про бюджетне, просте та неймовірне ефективне підживлення, яке забезпечить карколомний врожай соковитих та великих голівок часнику.

У середині або наприкінці вересня настає час готувати грядки під озиму посадку часнику. Для цього потрібно обов’язково знезаразити ґрунт та посадковий матеріал від хвороб та інфекцій, що залишилися від попереднього дачного сезону. У цій статті ми розповімо, як досягти хорошого результату за мінімальні гроші та без зайвих трудовитрат.

Вже дуже давно найкращим засобом для знезараження ґрунту та зубчиків часнику вважається марганцівка. Вона ефективно знищує будь-які інфекції та патогени, що залишаються у ґрунті.

Щоб знезаразити посадкові зубчики, потрібно приготувати темно-рожевий розчин марганцівки та опустити в нього зубчики на 10 хвилин. Після цього часник слід підсушити протягом кількох днів, а потім висадити.

Городники розповіли, чим підживити озимий часник
Городники розповіли, чим підживити озимий часник

Однак перед висадкою необхідно таким же чином обробити грядку. У вересні потрібно перекопати ґрунт, внести підживлення у вигляді перегною та органіки, а також пролити грядку розчином марганцівки за два-три тижні до висадження часнику. Додатково до цього можна внести в ґрунт деревну золу.

Землю просто опудрюють золою — приблизно по дві склянки на квадратний метр — або ж використовують зольний розчин для дезінфекції ґрунту та збагачення його калієм, фосфором та іншими корисними речовинами.

Щоб приготувати зольний розчин, потрібно на літр теплої води розвести склянку золи, ретельно перемішати, настояти протягом трьох годин і пролити цим засобом грядку. У цьому ж розчині можна витримувати часник протягом півгодини за три-чотири дні до посадки.

Популярне

Подібні новини