Дядько Микола з села показав фокус: 1 ложка цього – і капуста стає солодкою, як мед, і хрусткою, як яблуко

Нестача поживних речовин відразу позначається на зовнішньому вигляді та якості плодів капусти. У нашій сьогоднішній статті ми розповімо про найпопулярніші підживлення для цієї культури.

Більшість дачників сьогодні віддають перевагу органічним добривам. Їх приготування не вимагає багато зусиль, часу та коштів, при цьому ефект практично не відрізняється від покупних магазинних препаратів.

Для покращення родючості ґрунту під час підготовки грядок в ґрунт вносять компост. Він багатий на азот, магній та кальцій, які необхідні рослинам для правильного розвитку та зростання. Такий засіб зазвичай вносять ще восени.

Щоб знизити кислотність ґрунту та наситити рослини калієм, зазвичай застосовують деревну золу. 200 г золи в сухому вигляді розсипають на один квадратний метр ділянки. Також за допомогою цього засобу можна приготувати розчин: для цього 150 г золи потрібно розвести у 10 літрах води, і отриманою рідиною поливати капусту з розрахунку 500 мл на один кущ.

Агрономи розповіли про підживлення капусти у вересні
Агрономи розповіли про підживлення капусти у вересні

Для зміцнення кореневої системи добре підходить дріжджове добриво, яке містить корисні грибки та амінокислоти. 100 г дріжджів потрібно спочатку розчинити в одному літрі теплої води, а потім додати ще дев’ять літрів. Це добриво використовується для поливу під корінь.

Щоб запобігти переспіванню і розтріскуванню качана, застосовується содове підживлення. 20 г соди розчиняють у відрі води. Отриманим розчином поливають капусту або обприскують її листя.

Отже, обов’язково спробуйте скористатися нашими перевіреними рекомендаціями, і ви побачите, що вони дійсно дуже ефективні.

Такі підживлення необдмінно забезпечать вам потужний та хрусткий врожай капусти, чого ми щиро вам бажаємо!

Популярне

Подібні новини