2 краплі на літр води з-під крану – орхідея тепер цвіте безперервно: після цього “зілля” бутонів не злічити

Про те, як простимулювати орхідею до цвітіння редакція сайту "Добрі новини" знає не з чуток, адже ми і самі вирощуємо цю чудову квітку та ділимося цікавим рецептом, який примножить бутони.

Орхідея. Справжня екзотична красуня, яка не може не чарувати погляд. Для нашої місцевості ця рослина відносно нова, адже лише на територію Європи вона потрапила у 1731 році. Останні 10 років в Україні вона переживає пік популярності і стоїть ледь не в кожній оселі.

В редакції сайту “Добрі новини” ця цариця також живе на підвіконні. Спершу, як тільки вона з’явилася, на ній було чимало розкішних бутонів, але згодом квітка вступила у період спокою і наростила листя, після якого ну дуже довго відмовлялася знову побалувати нас своїми пелюстками. Що тільки не пробували: і янтарну кислоту, і хімічні підживлення. Врешті-решт спробували і “стресовий метод”, поставивши горщик на ніч у прохолодне приміщення.

Експерти розповіли, як правильно підживляти орхідею йодом

Рослина як не квітла, так і не збиралася. Аж раптом, у мережі знайшли рецепт підживлення на основі звичайного йоду. Так, так! Цей аптечний засіб створив справжнє диво. А застосовували його ось наступним чином: в літр відстояної води додали 2 краплі йоду та 1 столову ложку перекису водню. Усе ретельно перемішали, після чого отриманий розчин використали для поливу орхідей. Підживлення здійснювали кожні два тижні, і вже після кількох таких процедур помітили, як рослина починає активно формувати нові бутони. Випустила наша красуня аж 4 квітконоси!!!

Експерти розповіли, як правильно підживляти орхідею йодом

Йод у цьому рецепті виступає як стимулятор росту, допомагає рослині боротися зі стресом і активізує процеси обміну речовин. Перекис водню, своєю чергою, допомагає кореневій системі краще засвоювати кисень, сприяє оздоровленню рослини та запобігає розвитку грибкових інфекцій.

Популярне

Подібні новини