Сусідка вже 2 роки канючить цю секретну схему висаджування гіацинтів восени: клумба просто неймовірно буяє

"Квітка дощів" – так з грецької перекладається назва такої прекрасної квітки, як гіацинт, яка по праву вважається найкрасивішим первоцвітом. Крім того, гіацинт має тонкий, напрочуд стійкий аромат.

Розповідаємо далі в матеріалі, коли найкраще висаджувати гіацинти восени та як правильно проводити таку процедуру.

Найкращий час для посадки гіацинтів восени

Оптимальний час для посадки гіацинтів восени залежить від кліматичних особливостей вашого регіону. Досвідчені садівники радять висаджувати гіацинти у теплі осінні дні – найкраще у вересні або на початку жовтня. Якщо осінь тепла, посадку можна відкласти на кілька тижнів без негативних наслідків для рослин. Однак варто пам’ятати, що занадто рання посадка може негативно позначитися на майбутньому цвітінні.

Гіацинтам необхідно близько місяця, щоб укорінитися. Якщо цибулини висаджують пізно, то для їхнього захисту від заморозків використовують різні укриття, як-от шар опилу, соломи, сухого листя чи агротекстилю. Зверху часто кладуть плівку для запобігання надлишковій вологості.

Особливості посадки гіацинтів восени

Гіацинти вимагають щорічної зміни місця посадки. Якщо цього не робити, з кожним роком кількість та якість цвітіння буде зменшуватися. Для успішної посадки гіацинтів спершу підготуйте ґрунт. Для цього перекопайте землю, а якщо ґрунт надто щільний, тоді розпушіть його, додавши пісок і торф. Потім накрийте ділянку за допомогою плівки.

Восени гіацинти саджаю лише так – мій сад буяє фантастичним цвітом: усі сусіди просять поділитися секретом
Восени гіацинти саджаю лише так – мій сад буяє фантастичним цвітом: усі сусіди просять поділитися секретом

Далі оберіть якісний посадковий матеріал. Для осінньої посадки підходять цибулини розміром від 4 до 6 см. Менші цибулини не дадуть рясного цвітіння. Важливо, щоб вони не мали будь-яких пошкоджень.

Ще один ключовий момент – обробка цибулин перед посадкою. Перед тим, як садити гіацинти, цибулини слід замочити на три хвилинки у розчині марганцівки або фунгіциду.

Також намітьте грядки. Відстань між рядами має бути не менше 25 см, а між цибулинами – щонайменше 15 см. Глибина посадки залежить від розміру цибулин. Під час сухої погоди слід полити ґрунт.

Крім того, деякі садівники радять на дно лунок класти дренаж із попелу та піску (товщиною понад 5 см). Це захистить квіточки від хвороб.

Гіацинти віддають перевагу сонячним місцям, але захищеним від протягів. Недостатнє освітлення призведе до слабкого цвітіння. Якщо на ділянці надмірна вологість, потрібно збільшити товщину дренажного шару, щоб уникнути загнивання цибулин.

Популярне

Подібні новини