І чому я про це дізналася тільки зараз? Названо 2 причини, чому не можна кидати пельмені в киплячу воду

Незважаючи на легкість, процес приготування заморожених пельменів досить складний. Існує чимало нюансів, пов'язаних із підготовкою продукту та температурою води.

Багато недосвідчених кулінарів припускаються серйозної помилки: вони кидають напівфабрикати в киплячу рідину. Однак, насправді, такий підхід є неправильним. Розповідаємо далі в матеріалі про причини, чому не рекомендується кидати пельмені саме в киплячу воду та як же їх все-таки правильно варити?

Основні причини, чому пельмені не радять кидати в окріп

У процесі приготування пельменів переважна більшість людей зіштовхується з проблемами, такими як їх злипання, розварювання або недостатньо насичений смак. У зв’язку з цим варто звернути увагу на 2 головні причини, чому саме не слід чекати моменту повного закипання води.

По-перше, якщо ви використовуєте заморожені пельмені, їх сильний температурний контраст з киплячою водою призводить до того, що вони швидко лопаються і починають розварюватися.

По-друге, після занурення пельменів в окріп стається процес склеювання крохмалю, що зазвичай розміщений на поверхні тіста, у зв’язку з чим страва може злипнутися.

Стали відомі 2 основі причини, чому не можна кидати пельмені в киплячу воду
Стали відомі 2 основі причини, чому не можна кидати пельмені в киплячу воду

Щоб уникнути цих проблем та не втратити насичений смак пельменів, варто застосовувати декілька простих, але дієвих хитрощів. Наприклад, заморожені пельмені найкраще спершу довести до кімнатної температури, замочивши їх у водичці на декілька хвилинок перед варінням. Ідеальним є занурення пельменів у воду, температура котрої не перевищує 50°C. Окрім того, при варінні також можна додати трішки холодної води, що дозволить підтримати рівномірну температуру і уникнути різких коливань, що можуть зіпсувати страву.

Покрокова інструкція з правильного варіння пельменів у каструлі

Для того, щоб кожного разу отримувати соковиті та смачні пельмені у процесі їх варіння у каструлі, є простий алгоритм дій, якого варто дотримуватися. Тому, щоб приготувати 0,5 кг заморожених пельменів, вам необхідно взяти каструлю з 1,5-2 л води, додати у водичку дві-три горошини перцю та два-три лаврових листочки, а також не забудьте посолити за власним смаком.

Як тільки вода нагріється до потрібної температури, можна одразу висипати всі пельмені до каструлі. Щоб уникнути злипання, їх варто постійно перемішувати. Варіння триває близько 5-10 хвилинок, після чого готові пельмені слід перекласти у друшляк. Також, за бажанням, смак пельменів можна доповнити сметаною чи вершковим маслом.

Популярне

Подібні новини