Що обов’язково потрібно зробити з трояндами у вересні – квіточки неодмінно віддячать вам рясним цвітом

Кожен садівник розуміє, що без належної уваги рясне цвітіння троянд просто неможливе. Саме тому представляємо вашій увазі коротку інструкцію з догляду за трояндами у вересні.

Вересень: готуємось до зими!

Щоб кущі добре перезимували, з кінця літа і до середини вересня трояндам необхідно дати фосфор, калій і магній.

Чим підгодувати?

Для кореневого підживлення можна використовувати суперфосфат (50 г під кущ), сірчанокислий калій (15-25 г). А для збагачення ґрунту магнієм – будь-який магнієвий препарат (калімагнезія – 30-40 г). Під кущі фахівці рекомендують внести золу (50-100 г) або кісткове борошно.

Окрім того, для підживлення троянд у вересні підходить будь-яке комплексне добриво з позначкою “осіннє”.

Однак при підживленні троянд у вересні необхідно пам’ятати, що з другої половини серпня азотні добрива використовувати не можна. Якщо застосовуються комплексні препарати, то кількість азоту в них має бути мінімальною.

У суху осінь добрива під троянди вносять у вигляді розчинів, а в дощові дні допустиме підживлення сухими добривами.

Правильний догляд за трояндами восени: що обов'язково має зробити з квіточками у вересні кожен садівник
Правильний догляд за трояндами восени: що обов’язково має зробити з квіточками у вересні кожен садівник

Восени все ще зберігається небезпека пошкодження рослин шкідниками та хворобами. Як профілактику рекомендується обприснути рослини препаратами від шкідників (“Актара” або “Бітоксибацеллін + Фітоверм”) та від хвороб (“Скор” або “Гамаїр + Алірін”).

Полив троянд у вересні

У вересні ще не можна забувати про поливання троянд. При зволоженні ґрунту вода не повинна потрапляти на листя, оскільки в комплексі з сильним зниженням температури повітря в нічний час це може стати причиною виникнення грибкових хвороб. Тому у вересні поливи мають бути рідкими, але рясними.

Що зробити з листям?

Починаючи з другої половини вересня, нижнє листя троянд рекомендується поступово обривати, тим самим готуючи їх до зими. Також надмірно довгі пагони рекомендується прищипнути.

Якщо протягом сезону троянда хворіла або була пошкоджена шкідниками, все листя під кущами краще прибрати. У відцвілих кущів велику частину коробочок із насінням також слід видалити, залишаючи на рослині всього 3-4 шт.

Осіння посадка троянд

Троянди, посаджені ближче до кінця сезону, зазвичай приживаються ліпше. Тому осіння посадка троянд вважається набагато кращою. Відтак у середній смузі у вересні можна приступати до посадки троянд із відкритою кореневою системою.

Популярне

Подібні новини