Готую грядку під посадку цибулі тільки так: у стрілку не йде – секрет у 3 ключових елементах для ґрунту

Бажаючи отримати рясний урожай цибулі, обов'язково потрібно приділити увагу питанню підготовки поживних грядок для посадки. Достатньо лише кількох добавок, щоб нарощувалася сильна коренева система.

Вересень – це час, коли необхідно займатися підготовкою до наступного сезону. Важливо не забути про цибулю. При осінній посадці овоч виростає значно більшим і якіснішим, ніж при весняній. Розповідаємо далі в матеріалі про те, як правильно підготувати грядку до посадки.

Цибулини, перебуваючи у ґрунті під впливом знижених температур, проходять процес яровизації. Це біологічне явище запобігає стрілкуванню цибулі, дозволяючи отримати якісніший урожай.

Цибуля є однією з найвибагливіших до ґрунту культур. Коренева система цієї культури проростає неглибоко, тому вона бере поживні речовини з верхніх шарів ґрунту.

При підготовці грядки під посадку цибулі використовую цю дієву схему – у стрілку не йде і виростає великою
При підготовці грядки під посадку цибулі використовую цю дієву схему – у стрілку не йде і виростає великою

Насипте на грядку перегній із розрахунку 6 кг на 1 квадратний метр. Це зручно робити відрами. Після внесення перегною додайте в ґрунт суперфосфат. Розподіліть засіб рівномірно по поверхні. Далі внесіть доломітове борошно. Після цього добре перекопайте грядку.

Перегній насичує ґрунт азотом та мікроелементами. Суперфосфат переходить у доступну для коріння рослин форму за зиму. Доломітове борошно не тільки розкислює ґрунт, а й додатково збагачує його фосфором.

Таким чином, якщо провести підготовку цибулин перед посівом із застосуванням описаних методів, цибуля швидко наростить сильне коріння і дасть паростки відмінної якості. А якщо регулярно поливати грядки невеликою кількістю води, цибулини будуть великими та важкими.

Порада:

Після збирання врожаю не залишайте грядки порожніми. Щоб вони не заросли бур’янами, посадіть сидерати. Жито може стати одним із кращих засобів у боротьбі з бур’янами, оскільки воно виділяє в ґрунт особливі речовини, що перешкоджають їх росту. Потужне розгалужене коріння рослини практично не залишає шансів для проростання небажаних трав.

Популярне

Подібні новини