Обрізку яблуні восени 20 років роблю за цією схемою – замовляю КАМАЗ для врожаю: поради на вагу золота

Обрізка дерев восени є обов'язковою процедурою, яку зазичай проводять, щоб забезпечити успішний ріст, розвиток та рясне плодоношення у наступному сезоні.

Терміни обрізки яблуні восени

Як зазначають досвідчені садівники обрізку плодових дерев здійснюють тоді, коли вже обпала переважна більшість листя. Тому в основному такий момент припадає саме на листопад.

Крім того, зверніть увагу на температуру повітря в осінній період, адже вона здебільшого залишається плюсовою, що дозволяє без остраху розпочинати обрізку дерев. Однак, якщо температура знизиться до -5°C або навіть ще нижче, тоді варто відкласти роботи до потепління.

До початку заморозків зріжте всі молоді гілочки, які встигли вирости за літній сезон та почніть загущувати крону. Це варто зробити, оскільки молоді гілки інколи можуть перехрещуватися з іншими, утворюючи таким чином тінь і надмірну вологість. До того ж, можна навіть пропустити появу шкідників або хвороб.

Також якщо восени не обрізати молоді гілки, то наступного року вони ще більше виростуть, що ускладнить процес збору врожаю. Крім того, в осінній період плодові дерева починають готуватися до зими, тож нові пагони вже не з’являтимуться.

Обрізку яблуні восени роблю за цією дієвою схемою – у наступному році не хвилююсь за рясний урожай
Обрізку яблуні восени роблю за цією дієвою схемою – у наступному році не хвилююсь за рясний урожай

Правильна обрізка яблуні восени

Для здійснення процедури рекомендується обирати сухий та сонячний день. Після проведення обрізки потрібно обробити місця зрізів. Зокрема, під час теплої погоди можна використати садовий вар. Однак при температурі нижче 8℃ такий засіб вже позбувається своєї еластичності та стає непридатним для справді якісної обробки зрізів. У зв’язку з цим після настання похолодання радять використовувати масляну або спеціальну захисну фарбу для побілки дерев.

Для обрізки яблуні необхідно підготувати кілька інструментів. Зокрема, секатор знадобиться для зрізання тонких гілок, а для гілок товщиною до 4 см підійде секатор із довгими ручками. Якщо ж гілки більші, варто скористатися ручною ножівкою. Для зрізання гілок на висоті стане в пригоді гілкоріз (сучкоріз). Також не забудьте про ніж, який використовується для обробки кори на місцях зрізів.

Важливо зазначити, що всі інструменти повинні бути чистими та дуже добре заточеними. Також після обрізки обов’язково полийте та підгодуйте яблуню.

Популярне

Подібні новини