Моя плита була, як після Чорнобиля, але 100 г соди все змінили: 3 хитрощі для ідеальної чистоти

Багато господинь віддають перевагу народним методам замість хімічних засобів для чищення. Вони безпечніші та діють не менш ефективно. Головне — підібрати найбільш підходящий засіб.

Нашатирний спирт — ефективний засіб для очищення, але під час його використання обов’язково потрібно працювати в рукавичках та марлевій пов’язці. Нашатир має різкий запах і при потраплянні на шкіру рук може спричинити опік. Для очищення змочіть м’яку ганчірку в розчині нашатирного спирту, протріть забруднені ділянки, закрийте духовку на ніч. Вранці просто витріть бруд вологою губкою.

Сода — ще один дієвий засіб. Змішайте соду з теплою водою до стану кашки, нанесіть на поверхню, яка потребує очищення. Через 20 хвилин залишки можна буде прибрати вологою ганчірочкою. Якщо жир свіжий, можна посипати його дрібною сіллю та протерти серветкою. Сода допоможе видалити навіть застарілі забруднення.

Оцет — ефективний та простий спосіб очищення. Влийте у глибоке деко воду, додайте 100 мілілітрів оцту, розігрійте духовку до 200 градусів і залиште ємність на 30 хвилин. Коли духовка охолоне, протріть її всередині вологою ганчірочкою.

Перевага народних методів прибирання в тому, що необхідні компоненти обов’язково знайдуться в будинку у будь-якої господині і коштують вони недорого. Одним із таких засобів є гірчиця. Це універсальна речовина, придатна для очищення плити, посуду, сантехніки. Достатньо купити невелику упаковку гірчичного порошку та використовувати його замість звичайного миючого засобу.

Експерти розповіли, як швидко очистити плиту без хімії
Експерти розповіли, як швидко очистити плиту без хімії

Сода також здатна очищати поверхні від застарілих плям і поглинати запахи, що робить її улюбленим засобом багатьох господинь.

Оцет — ще один ефективний та дешевий спосіб очистити скляні та дзеркальні поверхні. Достатньо зробити розчин з оцту та води в пропорції один до одного. Щоб прибрати легкий запах оцту, додайте одну-дві краплі ефірної олії.

Горілка або спирт також підходять для очищення дзеркал та скла. Просто залийте засіб у розбризкувач, обробіть забруднену поверхню, а потім приберіть залишки м’якою ганчіркою.

Лимон або лимонна кислота допоможуть прибрати застарілі плями жиру. Крім того, сік лимона чудово справляється з неприємними запахами. Просто протріть ним стільницю.

Народні засоби досить ефективні, але також можна використовувати й інші підручні засоби: господарське мило, сіль, зубну пасту та навіть кисле молоко або кефір.

Чому варто використовувати серветки з мікрофібри? Для господинь, які віддають перевагу прибиранню без використання хімії, найкраще придбати серветки з мікрофібри. Вони мають електростатичні властивості, завдяки чому пил втягується всередину сухої тканини. У вологому стані серветка всмоктує бруд. Вони коштують недорого, тому можуть замінити багато засобів побутової хімії.

Популярне

Подібні новини