Восени роблю з плодовими деревами це – і бід не знаю: яблуні, груші та сливи переживуть навіть холодну зиму

Восени після збору врожаю робота в саду не закінчується. До моменту, коли ділянка буде покрита снігом, необхідно підготувати її до зимівлі, при цьому встигнувши зробити багато чого.

Розповідаємо далі в матеріалі, як правильно підготувати плодові дерева у вашому садочку до зими.

Після збирання яблук, груш та інших плодів прийнято забувати про дерева до весни, проте це є доволі великою помилкою. Навіть восени культури продовжують потребувати догляду, адже від цього залежатиме їхня врожайність у новому сезоні.

Попереду плодові дерева очікує холодний період року, тому необхідно зайнятися їх підготовкою до зими. Для цього, як стверджують досвідчені садівники, достатньо провести вологозарядний полив.

Такий полив необхідно проводити в жовтні або листопаді, коли вже спостерігається помітне похолодання. Об’єм води буде залежати від віку дерева, проте врахуйте, що рідини в будь-якому випадку потрібно багато.

Підживлення не потрібне! Один простий трюк, який допоможе плодовим деревам добре перенести зиму
Підживлення не потрібне! Один простий трюк, який допоможе плодовим деревам добре перенести зиму

Якщо вік плодового дерева не перевищує 5 років, то норма витрати води становитиме від 60 до 80 літрів. У віці 6-10 років дереву знадобиться вже до 150 літрів води. Від 10 років і вище – до 220 літрів. Вносьте рідину відрами, адже це дозволить не помилитися з кількістю вологи.

Перед поливом обов’язково викопайте неглибоку канавку довкола стовбура, що дозволить уникнути розтікання води. Переконатися у високій ефективності такого поливу вдасться вже у новому сезоні.

Отже, тепер ви точно знаєте, як правильно подбати про плодові дерева у своєму саду. Сподіваємося, що після такого ретельного догляду ваш сад благополучно перезимує та віддячить великим урожаєм смачнючих плодів.

Порада:

Робіть канавку акуратно, адже важливо не пошкодити кореневу систему дерев. Якщо все зробити правильно, то ефект від вологозарядного поливу буде таким же ефективним, як і підживлення.

Популярне

Подібні новини