Розчиняю 400 г у відрі – і обприскую яблуні: гнилі, парші, борошнистої роси наступного сезону не буде

Осіння обробка яблуні від хвороб та шкідників хороша тим, що дозволяє використовувати будь-які засоби, а це означає, що обробка буде максимально ефективною.

Якщо на вашій яблуні цього року були гнилі яблука, ви помічали паршу чи борошнисту росу, слід восени провести обробку. Важливо зробити це наприкінці вересня, коли плодоношення завершилося.

Необхідно обприскати дерева спеціальним розчином. Він знищить шкідників та шкідливі мікроорганізми. Таким чином, до наступного сезону яблуня буде абсолютно здоровою.

Розчин на основі сечовини

Фахівці у галузі садівництва розповіли, як зробити чудодійний розчин. Для цього знадобиться сечовина.

Розведіть 400 г цієї речовини в 10 літрах теплої води. Ретельно перемішайте та за допомогою пульверизатора обприскайте дерево.

Дуже важливо дотримуватися деяких нюансів під час обробки. Отже, обов’язково проводьте обприскування, коли з дерев спаде листя. Крім того, важливо робити це в суху, безвітряну та теплу погоду.

Зробіть це у вересні з яблунями – і в наступному сезоні дерева будуть абсолютно здоровими: дієвий засіб!
Зробіть це у вересні з яблунями – і в наступному сезоні дерева будуть абсолютно здоровими: дієвий засіб!

Народні засоби

Деякі садівники не довіряють хімічним складам і вважають за краще використовувати народні засоби. Насправді, ці препарати можуть допомогти на початковій стадії зараження влітку, хоча і без гарантії, але восени користі від них немає зовсім.

Обробка взимку

Також у багатьох дачників виникає питання, чи можна обробити яблуню від хвороб та шкідників у зимовий період. У зимовій обробці дерева немає сенсу, оскільки всі дозволені препарати є водорозчинними, а тому вони просто замерзнуть взимку, ніяк не вплинувши на яблуню. Однак узимку можна розвісити у саду годівниці для птахів, які займуться ефективним знищенням шкідників.

Корисно знати

Існує окрема наука, яка займається особливостями вирощування яблук. Її назва – помологія. Початок помології в Україні пов’язаний із діяльністю садівників і вчених у XVIII-XIX століттях. Одним із перших, хто зробив вагомий внесок у розвиток цієї науки, був відомий український вчений-садівник Платон Симиренко.

Популярне

Подібні новини