Кума Наталка показала, як виростити помідори-гіганти: 1 пакетик + 2 ложки, і рясний врожай забезпечено

Під час плодоношення, особливо у серпні, рослинам дуже не вистачає поживних речовин та ключових мікроелементів. Розповідаємо, чим підживлювати овочі у вересні.

Рослина витрачає багато сил на формування плодів, і тільки завдяки підживленню можна отримати великий та якісний врожай.  Якщо перці та огірки можна підгодувати цукром, то під томати цукор у чистому вигляді не вносять. Проте цукор використовується для приготування дріжджового підживлення для томатів.

Це підживлення має кілька особливостей, але основне його призначення не в прямому підживленні, а в заселенні дріжджових грибків у ґрунт. У процесі життєдіяльності ці грибки прискорюють розкладання органіки, перетворюючи її на прості сполуки та зручні хімічні елементи.

Засвоювати таку органіку помідорам набагато легше, оскільки земля стає для них більш поживною та придатною для зростання. Крім того, дріжджі є відмінним джерелом білка та амінокислот. Також варто пам’ятати, що дріжджове підживлення стимулює поділ клітин, що дозволяє рослині краще розвиватися, швидше формувати плоди та щедріше плодоносити.

Городники розповіли про вересневе підживлення томатів
Городники розповіли про вересневе підживлення томатів

Щоб приготувати добриво, потрібно один пакет сухих дріжджів змішати з двома ложками цукру і розбавити водою до отримання рідкої маси. Потім отриманий концентрат розмішуємо у відрі теплої води і настоюємо протягом 2-3 годин. Готове добриво вносимо по півлітра на кожен кущ томатів. У серпні чи вересні, на стадії завершення плодоношення, проводимо одне підживлення, щоб максимально продовжити життя куща та прискорити визрівання плодів.

Дріжджове підживлення допомагає збільшити врожай, зробити плоди соковитими та пружними, підвищити їхню збереженість і надати їм правильну форму.

Популярне

Подібні новини