5 ефективних способів зберегти зелену цибулю на зиму – так роблять всі кмітливі господині: вау-поради

Зелена цибуля швидко в'яне, і зберігати її на зиму – доволі складне завдання. Проте досвідчені господині давно вигадали кілька ефективних способів, як продовжити життя зелені.

У цій статті досвідчені господині поділилися ефективними способами збереження зеленої цибулі в домашніх умовах.

Спосіб №1

Знадобиться 1 кілограм цибулі, яку потрібно дрібно нарізати. Потім перекладіть зелень у глибоку ємність, щоб було зручно перемішувати. У миску налийте 100 мл (6,5 столових ложок) води, одну столову ложку оцту 9% і столову ложку солі. Суміш ретельно перемішайте. Заздалегідь простерилізуйте скляні баночки. Розкладіть по них цибулю і закатайте. У такому вигляді зелень може зберігатися кілька місяців.

Спосіб №2

Звичайно, не варто забувати і про заморожування. Головне – перед тим, як відправити пакети з цибулею в морозилку, перебрати зелень. Необхідно прибрати все пожовкле і зів’яле пір’я. Цибулю потрібно дрібно нарізати і відправити або в целофанові пакети порційно, або в контейнери.

Спосіб №3

Цибулю можна і висушити. Пір’я збереже свої корисні якості і при такому способі зберігання. Зелень потрібно промити, промокнути рушником. Потім викласти в один шар на деко і відправити в духовку на 50 градусів на кілька годин.

Ці 5 простих трюків допомагають у домашніх умовах зберегти зелену цибулю на зиму – секрет свіжої зелені
Ці 5 простих трюків допомагають у домашніх умовах зберегти зелену цибулю на зиму – секрет свіжої зелені

Спосіб №4

Можна висушити цибулю і без духовки. Необхідно дрібно нарізати пір’я, акуратно тонким шаром розкласти на дошці або деку, попередньо постеливши на них папір. Прикрити цибулю марлею, щоб її не здуло, і не заповзли комахи. У такому вигляді залишити на свіжому повітрі на тиждень, періодично перемішуючи. Звичайно, такий спосіб підійде, якщо на вулиці стоїть суха погода.

Спосіб №5

Також можна зробити пряну заготівлю. Робиться вона з трьох видів зелені, солі та перцю. Необхідно дрібно нарізати кілограм цибулі та по 200 грамів кропу і петрушки.

Далі слід приготувати розсіл. Для цього потрібно 120 г солі (4 столові ложки) розчинити в літрі води. Потім цим розсолом залити нарізану цибулю. Так вона має постояти два дні. Далі воду необхідно злити, додати до цибулі кріп та петрушку.

Потім готуємо маринад: 120 г солі потрібно залити літром окропу, додати 50 г цукру (2 столові ложки з гіркою), налити 70 мл оцту (приблизно 4 столові ложки) і додати лавровий лист. Маринад потрібно кип’ятити 3 хвилини.

Розкладіть зелень по стерильних баночках, залийте маринадом, закрийте кришкою і переверніть. Дайте банкам охолонути, а потім приберіть на зберігання у прохолодне місце.

Популярне

Подібні новини