Отак я і зберігаю перець восени: і місяць, і 2 – аж до грудня. “Неправильний” метод і 3 бабусиних хитрощі

Хто б не бажав похрумтіти солодким перчиком взимку? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла кілька дієвих лайфхаків, як правильно зберігати цю городину, аби вона була свіжою довше.

Свіжа городина взимку, а тим паче своя рідна, з городу — це справжній скарб. І не лише вітамінів. Зараз ми вже зібрали останній врожай перцю і постає питання: як же ж продовжити йому життя під час зберігання?

Почнемо з основних умов. Перець найкраще зберігати в прохолодному, темному місці, де температура варіюється від 0 до 20 °C, а вологість повітря становить 80-90%. Ці параметри — ідеальне середовище для тривалого зберігання овочів.

Як зберігати болгарський перець восени
Експерти розповіли, як правильно зберігати врожай свіжого перцю

Точно неправильним рішенням буде закинути городину у холодильник. Там багато вологи, а з нашими нинішніми відключеннями то й взагалі ризиковано: без світла овочі у закритій камері без свіжого притока повітря перці просто “скиснуть”. Тим паче, великий врожай точно не влізе у звичайний холодильник.

Для тих, хто мешкає у квартирі, прекрасним рішенням стане утеплений балкон або лоджія. Тут можна легко організувати місце для зберігання перцю. Для цього знадобиться кошик, дерев’яний ящик або проста картонна коробка. Щоб овочі не псувалися, їх слід щільно обернути папером. Можна брати пергамент, але точно не газети чи журнали, на яких є сліди свинцевої фарби.

Городники розповіли, як правильно поливати перець
Експерти розповіли, як правильно зберігати врожай свіжого перцю

Спробуйте також зберігати перець у ящиках, пересипаних річковим піском. Метод схожий зі зберіганням моркви. Візьміть чистий, добре просушений ящик — дерев’яний або поліетиленовий. На дно покладіть газету або цупкий папір, а потім пересипте ящик річковим піском. Якщо ви прожарите пісок на сковороді або в духовці перед використанням, це ще більше збільшить термін зберігання ваших овочів, адже такий пісок буде дезінфікований і позбавлений шкідливих бактерій.

Популярне

Подібні новини