7 продуктів, якими можна замінити м’ясо: ваш організм “заспіває” від щастя, а талія стане тоншою. Спробуйте

М'ясо є одним із основних джерел протеїнів, які необхідні нашому організму. Однак цей продукт має чимало властивостей, які не на користь здоров'ю.

Якщо ви вирішили відмовитися від вживання м’яса, то сьогодні ми з вами розглянемо поживні альтернативи, які забезпечать ваш організм необхідним білком та іншими корисними речовинами.

Яйця – природний білковий концентрат

Яйця по праву вважаються одним з найкращих джерел білка. Вони легко засвоюються організмом і містять повний набір незамінних амінокислот. Фахівці з харчування рекомендують вживати яйця, зварені “в мішечок”, для максимального збереження корисних властивостей.

Кисломолочні продукти – кальцій та білок в одному флаконі

Щоденне споживання кисломолочних продуктів здатне повністю задовольнити потребу організму в білку. Цікаво, що нежирні сири та кисломолочний сир містять навіть більше білка, ніж їхні жирні аналоги.

Дієтологи назвали 7 продуктів, якими можна замінити м'ясо
Дієтологи назвали 7 продуктів, якими можна замінити м’ясо

Риба та морепродукти – легкозасвоюваний білок і омега-3

За вмістом амінокислот рибний білок не поступається м’ясному. Крім того, риба багата на вітаміни, які позитивно впливають на зір, стан шкіри, волосся та зубів.

Бобові – рослинний протеїн у різноманітті

Квасоля, горох, соя та сочевиця – відмінні джерела рослинного білка. Особливо виділяються сочевиця та квасоля. Для кращого засвоєння бобові рекомендується поєднувати з овочами. Горіхи – скарбниця білків та корисних жирів

Дієтологи називають горіхи продуктом молодості та здоров’я. Лідерами за вмістом білка є грецькі горіхи, за ними слідує мигдаль.

Гриби – низькокалорійний білковий продукт

Гриби – чудове джерело білка для тих, хто стежить за калоріями. Однак через особливості перетравлення їх не варто вживати щодня.

Крупи – додаткове джерело рослинного білка

Різні крупи можуть стати гарним доповненням до білкового раціону. Особливо виділяється гречка, яка містить понад 12% білка і особливо корисна для дітей та вагітних жінок.

Популярне

Подібні новини