Я виявила 2 прості способи, як заготовити кріп на зиму – тепер насолоджуюся ароматною зеленню до березня

Кріп зберігає свій колір і аромат при правильній заготівлі. Здійснювати заготовку можна різними способами. Пропонуємо вам два найкращі рецепти, які допоможуть зберегти цю корисну зелень на зиму.

Чи варто заготовляти кріп?

Пряна рослина належить до сімейства селерових. Своєрідним приємним ароматом вона завдячує набору ефірних олій, що містяться у всіх частинах рослини. Крім того, ця рослина багата на мікро- та макроелементи, серед яких фосфор, залізо, кальцій, а також велика кількість вітамінів та мінеральних солей. Правильно заготовлений кріп стане найціннішою вітамінною добавкою в сезон холодів. Ділимося добіркою рецептів, які зберігають смак та користь зелені.

Добірка простих рецептів заготівлі кропу на зиму

Заморожування у пакетах

Заморожена зелень повністю зберігає корисні речовини, смак та яскравий аромат. Для заморожування вибирають молоді листочки, але можна заморозити й грубі товсті стебла. Їх заморожують окремо від ніжних гілочок. Стебла кладуть при варінні бульйону, а після його приготування виймають. Це надає страві приємного аромату. Крім того, із ними можна готувати малосольні огірки.

Інструкція, як заморозити кріп на зиму в пакетах, дуже проста. Підготовлені та ретельно просушені гілочки невеликими порціями розкладають по маленьких пластикових пакетиках. Загортають їх рулоном, видавлюючи при цьому повітря. Отримані “рулетики” розкладають у морозильній камері. Після заморожування компактно складають пакети для зберігання.

Можна зробити інакше: зелень подрібнити, розкласти рівним шаром у зіп-пакети та заморозити.

Ці 2 просто способи заготівлі кропу на зиму – одні з найкращих: зелень залишається свіжою до весни
Ці 2 просто способи заготівлі кропу на зиму – одні з найкращих: зелень залишається свіжою до весни

Кріп в олії

Для заготівлі можна взяти будь-яку рослинну олію, але найкраще, щоб вона не мала вираженого запаху. Свіжозібрані гілочки кропу перебирають, миють і підсушують. Після цього нарізають на невеликі шматочки.

Скляні банки невеликого об’єму миють та стерилізують. Засипають у них подрібнену зелень, сильно її не ущільнюють. Потроху вливають олію, перемішують масу та доливають ще. У результаті кріп повинен бути перемішаний з олією, яка рівномірно розподіляється по всій банці.

У середньому на кілограм зелені йде близько літра олії. Банки закривають кришками й прибирають у холодне місце. Заготівлю можна додавати до будь-якої гарячої страви, вона добре зберігає смак і яскравий аромат пряної трави.

Популярне

Подібні новини