Смажу рибу так, що сковорода чиста, жирних бризок немає, і не перевертаю по 1 шт: простий, але хитрий трюк

Смажена риба – смачна страва, але не кожен хоче готувати її вдома через ризик прилипання та бризки жиру зі сковороди. На щастя, є простий лайфхак, який вирішує ці неприємні моменти.

Розповідаємо далі в матеріалі, як смажити рибу на сковороді і зберегти її чистою.

Це дуже зручний спосіб. Так готують будь-яку дрібну рибу. При смаженні сковороду не накривають кришкою, але масло не бризкає на всі боки, і сковорода залишається чистою. Рибу по одній штуці перевертати не потрібно, вона виходить одна до одної і не липне. І смак, і аромат у неї чудові. І готується дуже швидко.

Інгредієнти (4 порції):

  • Мойва – 900 г;
  • Панірувальні сухарі – 7 ст. л.;
  • Рослинна олія – за смаком;
  • Мелений перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Приготування:

Мойву чи іншу дрібну рибу заздалегідь розморожуємо. Промиваємо її, посипаємо сіллю та перцем.

Обвалюємо рибу в панірувальних сухарях.

Від рулону пергаменту для випікання відриваємо великий шматок. Мнемо його, щоб зручніше було працювати з ним. Половину паперу розміщуємо на сковороді та вливаємо олію (2-3 ст. л.).

Рибу в сухарях ділимо навпіл і половину викладаємо на дно сковороди. Для прискорення процесу приготування використовуємо 2 сковороди.

Закриваємо мойву другою половиною пергаменту і повертаємо краї. Ставимо на сильний вогонь, кришкою не закриваємо і смажимо близько 6 хвилин.

Цей трюк приємно здивує всіх господинь: просто смажте рибу так – і сковорідка буде блищати чистотою
Цей трюк приємно здивує всіх господинь: просто смажте рибу так – і сковорідка буде блищати чистотою

Дивимося на низ паперу. Як тільки побачимо коричневий колір, краї пергаменту розгортаємо, накриваємо сковороду кришкою і перевертаємо сковороду. Папір із рибою опиняється на кришці.

Потім з кришки переносимо рибу в пергаменті знову на сковороду і підгортаємо краї паперу. Готуємо близько 4 хвилин.

Мойва добре підрум’янилася. За рахунок сухарів вона не прилипає до паперу та одна до одної. За рахунок пергаменту рибу не потрібно перевертати по 1 штуці, бризки при смаженні не летять на всі боки, і сковорода залишається чистою.

Рибу на папері просто переносимо на велику тарілку, відрізаємо ножицями зайві краї паперу. Посипаємо мойву зеленню і відразу подаємо на стіл. Вона виходить соковита, ніжна та неймовірно смачна. Приємного апетиту!

Популярне

Подібні новини