Кума з села пергамент купує по 10 рулонів за раз: не випікає, а в побуті застосовує – я здивована лайфхаком

Кулінарний пергамент вдома — справжній скарб! І не лише для випічки. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла 5 несподіваних способів застосування цього "папірця" у господарстві.

Пергаментний папір — це справжній помічник для господині. При тому, що коштує він в районі 60 гривень за 8-10 метрів. Якщо ви думаєте, що цей “папірець” знадобиться лише для випічки, то помиляєтесь! Є щонайменше 5 місць в оселі, де він буде принагідний.

Кожному траплялося пролити воду на улюблену книгу чи підручник. У такі моменти здається, що сторінки вже не врятувати. Особливо образливо, коли страждає книжка зі шкільної бібліотеки. Але пергаментний папір може змінити все. Достатньо акуратно розділити сторінки, покласти між ними тонкі аркуші пергаменту – і книга залишиться у гарному стані, коли висохне. Без зморщених сторінок і хвиль на папері.

Як застосувати пергамент у побуті: поради експертів

Підтікає труба під раковиною, а часу на виклик майстра немає? Знову на допомогу приходить пергамент! Спробуйте обернути різьблення труби папером і закрутити її назад. Це тимчасове рішення зупинить підтікання до того, як вам вдасться розв’язати проблему остаточно. Матеріал герметизує з’єднання і не дасть воді вільно литися.

Якщо ви ремонтуєте щось вдома і банку з фарбою не вийшло використати повністю, часто на її поверхні утворюється плівка. Це не тільки незручно, але й заважає рівномірному нанесенню. Уникнути цього можна просто вирізавши кружок з пергаментного паперу і поклавши його на фарбу перед тим, як закрити банку. Засіб залишиться свіжою і з правильною текстурою на наступний раз.

Як застосувати пергамент у побуті: поради експертів

Сир також заслуговує на пергамент! Пластикова плівка може “душити” кисломолочний продукт, і він швидко втрачає свій смак. Натомість, обгорніть його пергаментом. Він дозволяє сиру “дихати”, зберігаючи при цьому його свіжість і аромат.

Ще одне чудове застосування пергаменту – захист поверхонь на кухні. Накрийте ним полиці у шафках чи в холодильнику, щоб не витрачати час на їх миття від пилу і жиру. Коли папір забрудниться, просто замініть його на новий. Легко, швидко і зручно.

Популярне

Подібні новини