Рубрики: Рецепти

Сенсаційний спосіб засолити скумбрію: дуже смачно і набагато дешевше, ніж купляти готову в магазині

Іноді так хочеться чогось солоненького та смачного. Тоді ви згадуєте про ту саму скумбрію, про яку думаєте вже значно більше. Проте, магазинна засолена риба зазвичай залишає бажати кращого. Так тоді навіщо заморочуватись, якщо ви можете засолити скумбрію самі? Це буде смачніше і значно дешевше, ніж у магазині.

Скумбрія — чудовий вид риби, який ідеально підходить і для соління, і для запікання, і для копчення, і для звичайного смаження. Тому не приготувати її вдома просто неможливо. А засолити тим паче.

Як засолити скумбрію?

Зазвичай ця риба виходить настільки смачною, що її можна подавати навіть без гарніру — вона й так розлітається миттєво.

Для цього методу соління вам знадобиться лише 3 години. Його переважно використовують, коли от-от мають завітати гості, а вам немає чим їх пригостити. Тоді вашим порятунком стане цей рецепт. Наша порада одразу брати багато риби, бо потім ви не зможете зупинитись.

Як засолити скумбрію у домашніх умовах?

Необхідні інгредієнти:

  • Скумбрія – 2-3 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 5 шт.
  • Коріандр у зернах – 1 ч. л.
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний мелений перець – на свій смак.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 100 мл

Процес приготування:

У першу чергу готуємо маринад. Він нам знадобиться холодним. Кладемо в одну каструлю лавровий лист, пів чайної ложки коріандру, чорний та духмяний перці, сіль та цукор. Наступною входить порізана цибуля. Поставте посудину на вогонь та прокип’ятіть її 2-3 хв. Тоді залиште розсіл охолоджуватися до кімнатної температури. Якщо покласти рибу в гарячу суміш, то вона, звісно, засолиться. Але при цьому ще й звариться. Останнє нам зараз не потрібно.

Переходимо до основи нашої страви — скумбрії. Перед нами нелегкі та не дуже приємні завдання. Проте що тільки не зробиш задля такої смакоти. Отож, відріжте голову та хвіст, видаліть нутрощі та все зайве всередині. Потім наріжте рибину на однакові шматочки та покладіть у щось глибоке. Вам ідеально підійде банка.

Етап приготування засоленої скумбрії

Корисна порада: ліпше пророблювати всі ці дії над замороженою рибою — тоді вона не буде розвалюватися у ваших руках.

Коли ваша суміш охолола, сміливо виливайте її до риби та залиште їх наодинці на 2 години — вони самі з усім розберуться.

За цей час наріжте півкільцями цибулю, яка стане основою вашої нової суміші. Покладіть нарізані шматочки в глибоку миску. Додайте до неї мелений перець (за вашим вподобанням) та подрібнені зерна коріандру. Влийте туди оцет і масло та ретельно перемішайте.

Тепер можете сміливо діставати шматочки скумбрії з розсолу та додавати їх у цю цибулеву феєрію. Аби рибина як слід настоялася, поставте її в холодильник на одну годину.

Помістіть скумбрію у цибулевий розчин

І вуаля ваше творіння готове! Діставайте його та пропонуйте гостям. Тільки дивіться, щоб і ви встигли скуштувати, поки все не розібрали.

Поділитися