Тісто для пиріжків на мінералці: випічка буде смачною і повітряною навіть через день

Таке м'яке, повітряне та смачне. Так, ми говоримо саме про те тісто для пиріжків, які так старанно вміла вимішувати лише бабуся у дитинстві в селі. Однак, цей рецепт перевершить усі ваші очікування.

Згадайте, як у дитинстві ви приїжджали на літо в село до бабусі. Зранку прокидалися та відчували запашний аромат свіжих пиріжків, який підіймав вас з ліжка, і ви вже бігли на кухню, аби скуштувати свіженькі фірмові бабусині пиріжки, забуваючи, що вони ще гарячі.

А як потім дивувалися, що пиріжки залишалися такими ж повітряними і на день після? Кухарі поділилися цим рецептом, аби ви могли поностальгувати та вразити рідних смачним перекусом.

Для тіста вам знадобиться:

  • Цукор – 2 столові ложки
  • Мінеральна газована вода – 300 мл
  • Борошно – 3 столові ложки та окремо 530 грамів
  • Олія – 100 мл
  • Свіжі дріжджі – 30 грамів
  • Сіль – 0,5 чайної ложки

Для начинки підготуйте:

  • Родзинки – 70 грамів
  • Сушена журавлина – 70 грамів
  • Буряк – 2 шт.
  • Цукор – за бажанням

Процес приготування

Спершу додайте у воду цукор, дріжджі, три столові ложки борошна та накрийте цю суміш кришкою, помістивши ємність у тепле місце на 15-20 хв.

Потім влийте туди олію, посоліть та ретельно перемішайте.

Опісля насипте туди просіяне борошно та замісіть тісто, аби воно вийшло м’яким. Потім покладіть тісто в тепле місце на 20 хв.

Справа - процес замішування тіста, зліва - смачний результат
Справа – процес замішування тіста, зліва – смачний результат

Час очікування можете використати з користю та приготувати начинку. Для цього відваріть буряк, дайте йому охолонути. Після цього почистьте його та натріть на великій терці та відтисніть зайву рідину.

Журавлину та родзинки залийте гарячою водою, процідіть та наріжте дуже дрібно. Додайте їх до буряка та перемішайте.

Діставайте тісто та діліть його на 20 частин. Кожен з цих шматочків по черзі розкачайте, покладіть усередину начинку та загорніть, притиснувши краї. Потім дайте цим майбутнім виробам постояти 20 хв.

Пиріжки смажте при повільному вогні зі всіх боків на невеликій кількості олії. Також замість цього ви можете запекти ці шедеври в духовій печі протягом 15-20 хв за температури 180 градусів.

Ви також можете запікти пиріжки, а не смажити
Ви також можете запекти пиріжки, а не смажити

Коли дістанете гарячі пиріжки, то змастіть їх солодкою сумішшю (у двох столових ложках води розчиніть одну столову ложку цукру).

Насолоджуйтесь!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини