Чому квашена капуста темніє в банках: чи можна таку їсти та що робити, щоб капуста не псувалася

Після того, як ми замаринували капусту, часто спостерігаємо, що продукт починає темніти в банках. Дізнайтеся, що потрібно робити, щоб цього не сталося.

Капуста має таку здатність – змінювати свій колір через бродіння, що відбувається після того, як ми закриваємо її у банки. Для початку, з’ясуємо причини такого процесу і чи можна їсти капусту після того, як вона потемніла.

Причини потемніння:

  • Кількість розсолу в банкі замала;
  • Додали дуже багато моркви;
  • Бродіння відбувається за високих температур. Максимальна допустима – 20 градусів;
  • Замість звичайної солі ви використовуєте різні види і перемішаєте їх між собою;
  • Замість скляної банки ви взяти металевий посуд, він не дуже підхоить для того, щоб там маринувати капусту.

Як правильно квашити капусту

Експерти повідомляють, що якщо причиною потемніння капусти стала одна з вищезгаданих причин – тоді її спокійно можна вживати з іншими продуктами. Продукт не зіпсований, свіжий та смачний, але якщо ви побачили на капустій новоутворення у вигляді слизу, плісняви, цвілі або будь-які інші ознаки того, що капуста почала загнивати – негайно викиньте її у смітник.

Правильне квашення капусти:

  1. Приготування капусти розпочинається вже тоді, коли ви в магазині купуєте основний продукт. Його слід обирати дуже ретельно, звертаючи увагу на зовнішній вигляд. Для квашення ідеально підійде білокачанна капуста. Перед приготуванням обов’язково викиньте верхні листочки, так капуста не потемніє.
  2. Якщо ви додаєте моркву, не потрібно її дрібно натирати або нарізати. Морква виділяє багато соку, що стає причиною потемніння продкту, тому найкращим рішенням буде нарізати моркву великими шматками, щоб не було зайвого соку.
  3. Для приготування використовуйте не звичайну воду, а попереднього приготовлений розсіл і заливайте капусту ним по самих верх.
  4. Щоб смак заграв різними відтінками, додайте до капусти спеції та приправи: коріандр, тмин, чорний перець, кріп та інше.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини