Опалі сливи більше ніколи не викидаю: рецепт найсолодшого і корисного варення з лежалої садовини

На початку осені досягають своєї стиглості сливи. Фрукти  багаті на вітамін С та антиоксиданти, фітонутрієнти та фолієву кислоту. Крім того, це смачні плоди, з яких ми варимо компоти та варення.

Восени настає час варити сливове варення. Серед безмежного моря рецептів сьогодні ми обрали нетрадиційний рецепт приготування неймовірно смачного варення. Сливове варення з лимоном та корицею є однією з тих страв, рецепти яких передаються з покоління в покоління.

Кухар поділився рецептом варення з опалих слив

Інгредієнти для варення

  • Сливи без кісточок 1 кг
  • Цукор 450 г
  • Кориця 1 паличка
  • Лимон 1 штука
  • Вода 250 мл

Як приготувати сливове варення

Сливи необхідно відібрати здорові та непошкоджені. Потім помийте їх, обсушіть та розріжте кожну навпіл для того, щоб витягнути кістки.
Далі вам знадобиться каструля з товстим дном. У цю каструлю покладіть сливи без кісточок, цедру лимона, паличку кориці, цукор та воду.
Потім поставте каструлю на плиту з середнім вогнем та варіть сливу постійно помішуючи та прибираючи піну. Коли сливи стануть м’якими, то паличку кориці потрібно буде витягнути.

Кухар поділився рецептом варення з опалих слив

Дайте варенню охолонути, а після цього попрацюйте з ним блендером. Після того, як за допомогою блендера ви подрібните сливу, відправте варення знову на середній вогонь варитися до тієї консистенції, яку ви любите. Радимо зробити, як джем, щоб можна було додавати потім у випічки та спеки.

Зазвичай готовність варення перевіряють так: суху тарілочку охолоджують у морозилці, а потім на неї наливають трохи варення. Якщо, нахиливши тарілочку, варення стікає повільно, то варення готове.

Гаряче варення залийте у чисті, сухі, простерилізовані баночки та герметично закрийте їх. Можна також розкласти варення по баночках охолодженим, але тоді його потрібно зберігати у холодильнику.

Популярне

Подібні новини