Рубрики: Рецепти

Картопля з салом на мангалі: простий та доступний відео рецепт, всі їдять восени. Неймовірна смакота

Іноді кожному з нас хочеться скуштувати смачної вечері з мангалу. Пропонуємо приготувати ароматну картоплю з салом на мангалі, аби насолодитись витонченним смаком

Страви, приготовані на мангалі, завжди мають особливий шарм і присмак. Так, м’ясо та овочі, пропечені на відкритому вогні виходять неймовірно апетитними та соковитими. У багатьох із нас така вечеря асоціюється з сімейними барбекю або дружніми посиденьками на природі. Якщо раптом восени вам захотілось влаштувати подібний вечір, обов’язково спробуйте приготувати таку смакоту на мангалі.

Кулінари поділились смачним рецептом картоплі з салом на мангалі за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 штук;
  • Сало – 250 грамів;
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Перець, сіль та зелень – на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати всі продукти. Одразу зверніть увагу, що картоплю потрібно обирати приблизно однакового розміру, аби вона добре та рівномірно приготувалась. Бульби добре промийте під проточною водою та з кожного боку відріжте по невеликому кружальцю – так овоч буде легше нанизувати на шампур.

Наступним кроком потрібно рівномірно нарізати сало. Для приготування цієї страви автори рецепта рекомендують використовувати сало без м’ясних прожилок – так картопля вийде ніжнішою на смак. Далі можете братись до нанизування інгредієнтів на шампури. Нанизувати бульби по черзі з салом. Коли всі продукти вже на шампурі, зробіть надрізи на картоплі – розріжте до самого металевого прута.

Перед випіканням добре посоліть картоплю, нанизану на шампури. Не забудьте додати улюблені спеції та беріться до приготування страви на мангалі. Під час запікання бульби потрібно вдатись до однієї хитрості – закріпіть на шампурі маленький шматочок сала, підтопіть його на відкритому вогні та обмажте топленим салом картоплю, яка готується паралельно.

Готову картоплю куштуйте гарячою, так вона сподобається вам найбільше. Смачного!

Поділитися