Рубрики: Рецепти

З моїх пиріжків більше не витікає ягідна начинка. Треба всього лише додати це в тісто: рецепт з секретом

Смачні пиріжки з соковитою начинкою точно стануть вашим улюбленим частуванням, якщо приготувати його за всіма правилами. Секретний рецепт тіста точно в цьому допоможе.

Часто господарі та господині стикаються з проблемою, коли тісто під час смаження чи випікання просто розпадається. В такому разі особливо неприємно, якщо вся соковита начинка опиняється на деко або взагалі випаровується. Втім, із цим простим рецептом тіста не варто перейматись, що “серединка” вашого смаколика постраждає. Надійне тісто точно витримає випробування температурою та жаром. Отже, швидше записуйте!

Простий спосіб приготувати смачне тісто, яке не розпадається під час випікання

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 склянка теплої води;
  • 1/2 склянки рослинної олії;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте теплу воду та рослинну олію до отриманої суміші. Змішуйте інгредієнти до утворення м’якого тіста. Викладіть його на злегка посипану борошном робочу поверхню та розкачайте тісто на товщину близько 3-5 мм. Виріжте круги або квадрати з тіста, в залежності від того, яку форму пиріжків ви хочете отримати. Додайте у тісто для пиріжків улюблену начинку, на ваш особистий вибір. Далі заверніть їх, добре защепніть краї тіста.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Покладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером або змащене олією. Розбийте яйце та збийте жовток. Змажте верх пиріжків збитим яєчним жовтком. Випікайте смакоту у попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Кулінари розповіли, як правильно приготувати тісто, яке не розпадеться в процесі випікання

Це тісто завдяки правильно розрахованим пропорціям зберігає консистенцію, яка і потрібна для правильного приготування пирогів, пиріжків або будь-яких інших смачних страв. Під час випікання навіть дуже рідка начинка залишиться всередині. Головне пам’ятати, що основний секрет – робити це тісто на теплій воді, оскільки саме вона є ключовим фактором для досягнення бажаного ефекту.

Поділитися