Швидкий тортик, який не зіпсує фігуру та можна алергікам: всього з 3 інгредієнтів, а смак на мільйон

Цей простий та смачний тортик не містить цукру, лактози та глютену. Це значить, що його можна алергікам, які мають на ці продукти реакцію. Також він не позначиться на фігурі зайвими кілограмами.

Інгредієнти:

  • Яблука 1-1,2 кг (720 грам яблучного пюре середньої густоти)
  • Кокосова олія 60 г (або масло Гхі, какао-масло)
  • Арахіс 350 г.

Приготування:

Нам знадобиться трохи більше кілограма смачних соковитих яблук. Розрізаємо їх навпіл і виймаємо серединку. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, зрізом вниз і випікаємо при 180 градусів Цельсія близько 30 хвилин. Яблука повинні повністю розм’якшитися. Це можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.

Ложкою вичищаємо м’якоть із половинок. Має вийти близько 720 грам м’якоті, без шкурок. Додаємо 60 гр. кокосової олії. Можна також використовувати масло гхі – з ним крем буде мати вершковий смак. Подрібнюємо блендером до максимальної однорідності.

На цьому етапі можете спробувати крем на солодощі та додати підсолоджувачі, якщо хочеться посолодше. Або додати лимонний сік, якщо не вистачає кислинки. Смак крему дуже залежить від ваших яблук.

Простий рецепт швидкого торту без цукру та глютену
Простий рецепт швидкого торту без цукру та глютену

Гладкий та однорідний яблучний крем для зручності перекладаємо в кондитерський мішок і відправляємо до холодильника, щоб загуснув.

Беремо 350 грам будь-яких горіхів. Подрібнюємо їх в крихту за допомогою блендера не надто довго.

На дно форми викладаємо шар арахісової крихти (приблизно 80-90 грам). Розподіляємо рівним шаром. Можна навіть трохи утрамбувати. Викладаємо приблизно 250 гр. крему та розрівнюємо лопаткою. Далі висипаємо ще один шар арахісу, розподіляємо. І ще шар крему.

Третій шар арахісу та знов крем. Зовсім небагато – буквально 20-30 гр крему бажано залишити на покриття. Накриваємо торт харчовою плівкою та відправляємо в холодильник як мінімум на 6 годин.

Коли торт настоявся, то знімаємо з нього харчову плівку, кільце. За рахунок застигання кокосової олії в кремі торт цілком стабільний. Покриваємо бічну поверхню торта кремом, що залишився, і посипаємо подрібненим арахісом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини