Готую зимовий салат “Шуба” по-новому з матіасом: не простий оселедець. З купи рецептів цей – найкращий

Салат "Шуба" – улюблена страва багатьох українців, яка готується традиційно з оселедцем, але цю рибу можна замінити на більш ніжну та легку – матіас.

Матіас та оселедець – це два різних види риби, які часто використовуються в кулінарії, особливо в національних стравах деяких країн. Матіас – це назва для невеликої, молодої селедки, яка не досягла повноцінної зрілості. Зазвичай використовується свіжою або копченою. Оселедець – це велике сімейство риб, що включає різні види, такі як атлантичний оселедець. Оселедці можуть бути використані свіжими, соленими, маринованими або копченими.

Матіас зазвичай використовується у скандинавській кухні, де його можна знайти у вигляді копченого матіасу або маринованого. Оселедець використовується в різних кухнях світу. Солений оселедець часто вживається у країнах Північної Європи, а також його використовують у різних кулінарних приготуваннях. Салат “Шуба” є традиційною стравою в Україні. Основною складовою цього салату є шари різних інгредієнтів, включаючи картоплю, моркву, яйця, буряк та маринований оселедець, але його можна з легкістю замінити на матіас.

Рецепт зимового салату Шуба з матіасом
Рецепт зимового салату Шуба з матіасом
  • 4-5 варених картоплини;
  • 3-4 варених моркви;
  • 4-5 варених яєць;
  • 2 великі варені буряки;
  • 1 велика цибуля (для маринаду);
  • 200 г матіаса (сирого або копченого);
  • 200 г майонезу (або за смаком);
  • Сіль і перець за смаком;
  • Зелень для прикраси (петрушка, кріп).

Зваріть картоплю, моркву, яйця та буряк. Очистіть їх від шкірки та наріжте кубиками або соломкою. Наріжте цибулю тонкими кільцями. Маринуйте матіас в маринаді з цибулі, заливши оцтом або лимонним соком на 15-20 хвилин. На поверхні або великій тарілці розташуйте шар картоплі, змастивши його майонезом та посоливши за смаком.

Покладіть на картоплю шар моркви, знову змастивши його майонезом та посоливши.
Далі йде шар яєць, потім буряка. Кожен шар змащуйте майонезом та за смаком додайте сіль і перець. Розташуйте на верхньому шарі матіаса. Покладіть мариновану селедку з цибулею на верхній шар, натріть залишками майонезу. Прикрасьте салат свіжою зеленню (петрушка, кріп). Залиште салат у холодильнику на кілька годин або краще на ніч, щоб він добре насичився смаками.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини