Рубрики: Рецепти

Ті самі булочки по 5 копійок. Рецепт від бабусі: тісто як пух, а на аромат всі сусіди збігаються в гості

Кожному бабуся в дитинстві готувала смачні булочки з різними начинками. Пропонуємо пригадати минулі роки та скуштувати випічку, яка нагадає про найкращі часи.

Кожен із нас хоча б раз у своєму житті куштував домашні булочки від бабусі. Комусь готували солону закуску, а хтось найбільше любив випічку із солодкою начинкою. Хай там як, але повернути дитинство та знову відчути смак нереально апетитних булочок можливо з цим рецептом. Завдяки декільком простим секретам ви зможете приготувати смачну випічку зі смородиновим варенням, яка стовідсотково вам нагадає про дитячі роки в гостях у рідних.

Простий рецепт смачної випічки, родом із дитинства – булочки зі смородиною, як у бабусі

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 склянки пшеничного борошна;
  • 1/4 склянки цукру;
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів;
  • 1/2 ч. ложка солі;
  • 1 склянка теплого молока;
  • 1/4 склянки вершкового масла;
  • 1 яйце;

Для начинки:

  • 150 г смородинового варення;
  • 2 ч. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка подрібнених горіхів.

Спосіб приготування:

У великій мисці розчиніть дріжджі в теплому молоці з додаванням невеликої кількості цукру. Залиште отриману масу на декілька хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Додайте до миски ще цукру, розтоплене масло, яйце та сіль. Перемішайте отриману масу до однорідності.

Поступово додавайте борошно і замішуйте тісто. Продовжуйте замішувати, поки воно не стане гладким та еластичним. Накрийте миску та дайте тісту підійти протягом 1-2 годин за кімнатної температури. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні та розділіть його на невеликі кулі. Кожну кулю розкачайте в коло, покладіть на середину кожного шматочка тіста ложку смородинового варення, посипте цукром та горіхами.

Сформуйте з тіста пиріжки та защепніть краї. Перекладіть булочки на деко для випікання, яке потрібно покрити пергаментним папером. Дайте булочка ще 15-20 хвилин для того, аби вони підійнялись. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте булочки протягом 20 хвилин. Дістаньте з духовки готову страву.

Простий рецепт смачної випічки, родом із дитинства – булочки зі смородиною, як у бабусі

Готові булочки варто залишити під рушником до повного охолодження. Смакуйте випічку під чашку чаю або до горнятка кави. Така смачна випічка стане ідеальним перекусом. Якщо вам хочеться незвичайного десерту, обов’язково спробуйте приготувати тірамісу за рецептом з YouTube-каналу “Одна хвилина”.

Поділитися