Готую печінкові котлети тепер тільки так: смачні, соковиті та без специфічного аромату — геніальний рецепт

Котлети на столі — це досить поширена, популярна та улюблена страва у багатьох родинах. З чого їх тільки не готують: з м'яса, риби, кабачків, квасолі та капусти.

Ми ж пропонуємо приготувати з печінки, бо це найбільш поживна та корисна страва, а ще й неймовірно смачна й не дорога. Приємною фішкою таких котлет є лляне борошно, що входить у склад фаршу.

Для зручності приготування використовуйте блендер або м’ясорубку чи інший електричний подрібнювач.

Інгредієнти

Кухар поділився простим рецептом ситних і ніжних печінкових котлет
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 1 штука
  • Печінка куряча 1 кг
  • Морква 1 штука
  • Яйця 2 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Льняна мука 4 чайні ложки
  • Оливкова олія 100 мл

Приготування

Кухар поділився простим рецептом ситних і ніжних печінкових котлет

Для приготування фаршу пропустіть через м’ясорубку або перебийте блендером помиту, обсушену та порізану на дрібні шматочки курячу печінку.

Далі дрібно потрощіть почищену цибулю та моркву. В подрібнену печінку розбийте 2 яйця і перемішайте їх між собою. Тепер покладіть до цієї маси цибулю та моркву. Все перемішайте, посоліть та поперчіть.

У кавомолці переробіть насіння льону у борошно, після чого всипте у фарш та перемішайте з ним. Якщо у вас немає бажання додавати лляне борошно, то всипте пшеничне. Але присмак котлет буде іншим.

Дайте фаршу настоятися хвилин 20-25, а потім викладайте столовою ложкою у розігріту в сковорідці олію, формуючи охайні оладки.

Смажте з обох боків до придбання ними золотисто-коричневого кольору. Викладайте котлети спочатку на паперовий рушник для видалення зайвої олії, а потім подавайте разом з улюбленими гарнірами та соусами, кетчупом, сметаною або аджикою.

Ви можете також окремо приготувати соус-заливку зі сметани та томатної пасти, у якому смажені котлети потрібно протушкувати 15-20 хвилин. Гарніром до таких котлет можуть бути різноманітні страви з картоплі, усілякі каші та салати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини