Рубрики: Рецепти

15 хвилин і повна тарілка пиріжків на столі: дуже просте і смачне тісто нашвидкуруч. Приготувати зможе кожен

Часом у нашому житті буває так, що залишається мало часу для готування, але ми все одно хочемо насолоджуватися домашніми смаколиками.

Пиріжки з пухким тістом, що тане в роті, завжди радують нас своїм неповторним смаком. Щоб і ви змогли приготувати справжні шедеври власноруч, ми поділимося з вами секретами приготування смачного та пухкого тіста на пиріжки.

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі

Спосіб приготування:

Активування дріжджів: У глибокій мисці зіллємо тепле молоко та додаємо сухі дріжджі та цукор. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб дріжджі розчинилися та активувалися.

Додавання інгредієнтів: Потім додаємо розтоплене вершкове масло, яйце та сіль. Добре змішуємо.

Замішування тіста: Поступово додаємо борошно та змішуємо до утворення м’якого тіста. Воно повинно відійти від рук і залишатися м’яким і еластичним.

Підйом: Тісто перекладемо в миску, щільно накриємо рушником і залишимо протягом 1-1,5 години для підйому. Воно повинно подвоїтися за обсягом.

Формування: Після підйому розкачуємо тісто на столі і формуємо з нього пиріжки, залишаючи їх на протязі 15-20 хвилин для підйому.

Випікання: Після підйому пиріжки випікаємо в нагрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15-20 хвилин, або до золотистого кольору.

Тепер, коли ви знаєте секрети приготування пухкого тіста на пиріжки, ви зможете порадувати свою родину та друзів смачними та ароматними випічками. Насолоджуйтесь процесом готування та діліться своїми шедеврами з близькими!

Поділитися