Рубрики: Рецепти

Смажені пиріжки з картоплею, як у дитинстві: бабуся розкрила свій фірмовий рецепт. Просто і незаморочливо

Саме такі пиріжечки, як у мами на кухні. Готуються дуже легко та просто, якщо дотримуватись рекомендацій по пропорціям та способу приготування.

Нам знадобиться:

550 гр борошна 150 мл теплої води 150 мл теплого молока 8 гр сухих,або 25 гр живих дріжджів 1 ч.л солі 1 ст.л цукру,або меду 70 гр розтопленого вершкового масла Рослина олія Для начинки: 800 гр картоплі 1 цибуля.

Приготування:

В глибоку миску наливаємо тепле молоко змішуємо з теплою водою. Додаємо розтоплене вершкове масло та мед (замість нього можна використати цукор).

До пшеничного борошна вищого гатунку додаємо пакетик сухих дріжджів та чайну ложку солі без гірки. Перемішуємо.

В цій сухій суміші робимо заглиблення і вливаємо рідину, яку зробили раніше.

Вимішуємо тісто. Накриваємо його рушником та ставимо в тепле місце на хвилин 40 або годину, щоб воно гарно піднялося.

А тим часом готуємо начинку. Для цього чистимо від шкірки картоплю та відварюємо її.

Розігріваємо пательню на плиті. Додаємо рослинну олію (соняшникову чи оливкову) та обсмажуємо цибулю, нарізану середніми шматочками. Це не принципово важливо, тож робіть так, як любите.

Смажені пиріжки з картоплею,

Засмажку додаємо до вареної картоплі. Солимо, перчимо. Розминаємо до однорідної консистенції. За бажанням можна додати улюблену зелень – кріп, петрушку, кінзу і т.д.

З тіста формуємо кульки. Кожну з ним руками розминаємо в круглий пласт. В середину кладемо начинку та заліплюємо краї. Це треба робити ретельно, щоб вона під час смаження не випадала.

Розігріваємо пательню та додаємо соняшникову олію. Викладаємо пиріжки та обсмажуємо з двох сторін орієнтовно по 2-3 хвилина кожна.

Готові пиріжки викладаємо в тарілку, застелену паперовими рушниками, які зберуть залишки жиру. Смачного!

Поділитися