Готую гарбузяну кашу тепер тільки так: виходить з першого разу — справжня смакота і мінімум зусиль

Невже когось потрібно переконувати у користі гарбузової каші? Мабуть, таких немає, але є такі, хто через невдалий досвід приготування просто не любить її.

Що ж у такому випадку ми просто зобов’язані поділитися з вами прекрасним рецептом, завдяки якому у вас вийде смачна, ароматна та поживна страва і ви назавжди кардинально зміните своє ставлення до гарбузової каші.

Звісно, що беручи за основу цей рецепт, ви можете не стримувати фантазію та експериментувати з додаванням спецій, фруктів, ягід й таке інше. Втім, все ж таки для початку приготуйте точно, як за рецептом, щоб визначитися, що саме ви хотіли б доповнити чи змінити.

Перш ніж почнете готувати, потрібно сказати стосовно вибору рису. Тут все залежить від ваших вподобань. Якщо прагнете отримати розсипчасту кашу, то беріть довгозернистий басматі, а якщо хочете, щоб каша була однорідною, то краще обрати той вид, в якому крохмалю більше, а саме – круглозернистий.

Інгредієнти

Гарбуз, який точно варто посадити на городі: поради для городників
Рецепт гарбузяної каші від шефа: дуже смачно та ситно
  • Гарбуз, відчищений від шкіри та насіння 500 г
  • Вода 200 мл
  • Молоко 500 мл
  • Масло вершкове 50 г
  • Цукор 2 столові ложки
  • Рис 100 г

Приготування

Як швидко та ефективно очистити гарбуз від шкірки
Рецепт гарбузяної каші від шефа: дуже смачно та ситно

Почніть з гарбуза. Його поріжте на кубики, залийте водою та відваріть на помірному вогні до м’якості протягом 30 хвилин. Після того воду відцідіть, а з гарбуза зробіть зручним для вас способом пюре.

Тепер у пюре влийте молоко. Поставте каструлю на вогонь та доведіть, помішуючи, до кипіння.

Після того всипте у каструлю добре промитий рис, масло й цукор.

Далі перед вами постає вибір. Річ у тім, що кашу можна продовжити варити на плиті з мінімальною температурою ще 40 хвилин під кришкою, а можна відправити у духовку, попередньо розігрітою до температури 160°. У такому випадку кашу потрібно випікати 30 хвилин.

Готову страву подавайте теплою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини