У магазині більше не купляю, роблю сама: рецепт соковитого домашнього сиру. Всього 3 інгредієнти

Сьогодні ділимося з вами рецептом і способом приготування домашнього сиру. Він виходить ніжним, м'яким, соковитим, розсипчастим і смачним.

Сир можна їсти просто так, можна з нього зробити випічку або приготувати сирники.

Інгредієнти:

  • молоко – 4 л;
  • кефір – 0,5 л;
  • сметана – 100 г.
Секрет ніжного та соковитого домашнього сиру: майстер-клас від кулінарів
Секрет ніжного та соковитого домашнього сиру: майстер-клас від кулінарів

Приготування:

У каструлю виливаємо 4 л молока. Молоко беріть із маленьким терміном придатності, те, яке пастеризоване, не ультрапастеризоване. А також 0,5 л кефіру і додаємо 100 г сметани. Добре перемішуємо, щоб сметана розчинилася. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо скисати на дві доби.

Коли молоко прокисло, ставимо його на плиту прогріватися. Робимо це на невеликому вогні, злегка перемішуючи масу, щоб вона рівномірніше прогрілася. Якщо хочете отримати грубозернистий сир, то перемішуйте якомога менше. Через 20 хвилин ми бачимо, що сироватка починає відділятися від молочного білка. А це означає, що вже формується сир. Але продовжуємо нагрівати масу на слабкому вогні. Не варто робити вогонь більшим.

Якщо температура буде висока, то сир вийде сухим і жорстким. А так наш сир вийде м’яким, ніжним і соковитим. Ще через 20 хвилин уся сироватка вже піднялась, сир готовий. Звичайно ж, результат залежить безпосередньо від обраних вами продуктів. Переливаємо гарячу масу в миску, застелену марлею в кілька шарів. Сировтку в жодному разі не виливаємо! Перелийте її в глечик або банку і зберігайте в холодильнику до двох тижнів. З нею можна приготувати тісто на вареники, на млинці, булочки. Вона дуже корисна. Але якщо її пити, то враховуйте, що корисні властивості зберігаються протягом трьох днів.

Підвішуємо сир, щоб із нього стекла сироватка буквально на 1 годину. Можна це не робити взагалі, якщо хочеться отримати сир максимально соковитим. З цієї кількості інгредієнтів виходить 800 г сиру. Він дуже смачний, ніжний, соковитий, м’який і розсипчастий. А тепер беремо ложку і їмо просто так або з медом, варенням, або що-небудь із нього готуємо. Смачного!

Популярне

Подібні новини