Вся родина в захваті від моїх кулінарних здібностей: як правильно приготувати ідеальний прозорий холодець

Приготування ідеального прозорого холодцю потребує уваги до деталей і деяких технік. Нерідко навіть досвідчені господині припускаються банальних помилок.

Використовуйте м’ясо з високим вмістом колагену, наприклад, свинячі ноги або курячі лапки. Колаген забезпечить хороше густе желе. Перед приготуванням м’ясо потрібно ретельно промити під холодною водою, щоб видалити кров і забруднення. Помістіть м’ясо в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Вимийте його, злийте воду, а потім знову залийте м’ясо чистою холодною водою.

Після попереднього варіння воду знову доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть м’ясо на маленькому вогні протягом тривалого часу (зазвичай 4-6 годин), доки м’ясо не стане дуже м’яким і колаген не розкриється. Під час варіння додайте нарізані овочі (цибулю, моркву, селеру) і спеції (лавровий лист, пажитник, перець горошком) для підсмаження смаку. Після варіння процідіть бульйон крізь сито або марлю, щоб видалити залишки м’яса, овочів і спецій. Потім охолодіть бульйон і видаліть верхній шар жиру.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний холодець
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальний холодець

Якщо бульйон не достатньо густий, ви можете додати желатин або використовувати м’ясо з великою кількістю желатину (наприклад, свинячі ноги). Після цього залийте бульйон у форми і охолодіть, щоб він став желе. Подавайте холодець охолодженим з крутонами, кімчуком або сметаною. Дотримуючись цих кроків, ви зможете приготувати ідеальний прозорий холодець, який буде справжнім додатком до вашого столу.

Як приготувати ідеальний холодець

  • 1 кг свинячих ніг або курячих лапок;
  • 2-3 літри води;
  • 1 цибуля;
  • 2-3 морквини;
  • 2-3 картоплини;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець горошком за смаком;
  • Лавровий лист.
Основні поради, як приготувати холодець смачним
Основні поради, як приготувати холодець смачним

Промийте м’ясо під холодною водою. Помістіть м’ясо в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила м’ясо. Доведіть воду до кипіння на великому вогні, зніміть піну, а потім зменште вогонь і варіть м’ясо на маленькому вогні протягом 3-4 годин, доки м’ясо не стане дуже м’яким і колаген не розкриється. Під час варіння додайте цибулю (поділену навпіл), моркву (нарізану на кружечки), картоплю (поділену на кубики), лавровий лист, сіль і перець горошком.

Після того як м’ясо стане м’яким, вимийте його, а також овочі, та процідіть бульйон. Охолодіть бульйон, а потім поставте його в холодильник, щоб він охолодився повністю. Подавайте холодець охолодженим з крутонами, кімчуком або сметаною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини