Вмію з 1 кг дешевого тонкого сала зробити справжній шедевр: і жодної ковбаси тепер не треба. Ділюся новинкою

Багато хто, купуючи м'ясо на ринку, проходять повз тонке сало. Куди його? Одна шкірка практично. А з нього можна зробити дуже смачний рулет, який може змагатися з будь-якою ковбасою з магазину.

Рулет із тонкого сала – смачно, бюджетно та швидко

Інгредієнти:

  • Тонке сало зі шкіркою;
  • Яловичий фарш (або будь-який інший);
  • Спеції: сіль, чорний мелений перець, часник, мускатний горіх, паприка, лавровий лист, цибуля, орегано, чебрець, цукор – все до смаку.

Для змащування рулету – 1 ст. ложка сметани + 1 ст. ложка кетчуп або будь-який соус.

Незабутній рецепт рулету з сала: майстер-клас від кулінарів
Незабутній рецепт рулету з сала: майстер-клас від кулінарів

Приготування:

Посипаємо пласт тонкого сала сіллю з боку шкіри. Потім перевертаємо та солимо з боку сала. Посипаємо перцем, часником та іншими спеціями. Ретельно втираємо їх у сало. Поверх сала розподіляємо тонким шаром фарш. Замість фаршу можна укласти тонко нарізане м’ясо. Причому будь-яке — свинину, яловичину, курку, різниці ніякої. Ущільнюємо рукою фарш, посипаємо його сіллю та спеціями. Згортаємо пласт сала в щільний рулет, обв’язуємо рулет міцними нитками та загортаємо у харчову плівку. Залишаємо у такому вигляді в холодильнику на 5-8 годин. Через 5-8 годин дістаємо рулет, розгортаємо плівку, нитки не знімаємо. Доводимо до кипіння воду, додаємо в неї лавровий лист, цибулину, сіль, перець і будь-які, улюблені вами спеції. Опускаємо рулет у киплячу воду, чекаємо, поки кипіння відновиться і зменшуємо вогонь до мінімуму. Потрібно, щоб вода кипіла, але дуже слабко. Варимо рулет 1,5-2 години.

Після того, як рулет зварився і при проколюванні ножем став м’яким, дістаємо його з каструлі, перекладаємо в посуд для запікання. В принципі, можна не запікати, а залишити остигати і покласти в холодильник після відварювання. Він уже смачний. Але якщо хочете отримати зверху гарну скоринку, то обмажте рулет сумішшю сметани і кетчупу або аджикою, або будь-яким домашнім соусом і поставте в духовку, розігріту до 200 С запікатися на 10-15 хвилин. Після запікання залишаємо рулет остигати, а потім кладемо в холодильник повністю охолоджуватися протягом декількох годин, краще на ніч. Потім звільняємо його від ниток. Цей рулет можна зробити з будь-яким наповненням. Можете додати дрібно нарізану зелень, болгарський перець. У будь-якому випадку це дуже смачно! І бюджетно.

Популярне

Подібні новини