Гості завжди питають, як я приготувала шашлик у квартирі: в мене є свій секретний спосіб – поділюсь і з вами

Звісно, всі ми звикли їхати на природу, аби посмажити шашлик. Втім, приготувати таку апетитну страву можна навіть просто у себе вдома. Ділимось секретним рецептом.

Приготувати шашлик на природі – традиція одразу декількох поколінь. Люди збираються разом, вирушають у тихе й мальовниче місце, розводять багаття, відпочивають просто неба та смакують апетитне м’ясо. Звичайно, в цьому є своя романтика. Втім, часом дуже хочеться поласувати шашликом, але змоги виїхати на природу немає. У такому випадку у пригоді стане цей рецепт. Розповідаємо, як приготувати смачний і соковитий шашлик просто вдома.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 грамів;
  • Газована вода – 300 мілілітрів;
  • Цибуля – 100 грамів;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Перець – пів чайної ложки;
  • Паприка – пів чайної ложки.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно обрати молоду та свіжу яловичину, яка ніколи не заморожувалась. Далі потрібно нарізати її на шматочки та викласти в окрему миску. Не робіть занадто дрібні шматочки, щоб мати змогу приготувати в духовці соковите м’ясо.

Наріжте м'ясо на шматочки
Наріжте м’ясо на шматочки

Очистьте цибулю та наріжте її на невеликі кільця. Додайте в миску з м’ясом. Туди ж потрібно додати сіль і перець, інші потрібні спеції. Ви можете обрати свої улюблені прянощі. Залийте все газованою водою.

Додайте спеції, цибулю та газовану воду
Додайте спеції, цибулю та газовану воду

Потім потрібно накрити миску з м’ясом, аби придавити його – так воно повністю зануриться в маринад. Залиште майбутній шашлик настоюватись протягом 1 години. Якщо плануєте маринувати м’ясо довше, приберіть його у холодильник. Втім, за годину до випікання м’ясо потрібно дістати, аби воно нагрілось.

Накрийте тарілку з м'ясом і залиште настоюватись
Накрийте тарілку з м’ясом і залиште настоюватись

Поки м’ясо маринується, дерев’яні шпажки на годину замочіть у воді – так вони не згорять у духовці. Нанизуйте м’ясо з цибулею на шпажки та викладіть на деко для випікання так, аби м’ясо звисало й не торкалось поверхні дека.

Нанизуйте яловичину на дерев'яні шпажки
Нанизуйте яловичину на дерев’яні шпажки

Випікайте яловичину у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Після цього розріжте найбільший шматок. Якщо з нього витікає прозорий сік, м’ясо готове.

Готовий шашлик
Готовий шашлик

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини