Я побачила цей трюк у ресторані – тепер і сама так роблю: викладаю м’ясо на “подушку”, воно виходить ніжним

Приготувати апетитне й соковите м'ясо вдома можливо завдяки одному секретному трюку. Така страва точно приємно здивує вас і вашу родину, тому варто спробувати.

Часто м’ясо у духовці, попри всі наші старання, виходить занадто сухим і недостатньо смачним. Ми довго думаємо, що ж зробили не так, але відповіді на запитання знайти не можемо. Хай там як, але секрет простий – ви просто висушуєте м’ясо, а у результаті йому не вистачає соку для того, аби приготуватись правильно. Додавання цибулевої “подушки” допоможе вирішити таку проблему. Спробуйте приготувати апетитне м’ясо за цим простим рецептом.

Кулінари розкрили головний секрет приготування соковитого та ніжного м'яса – геніальний рецепт
Кулінари розкрили головний секрет приготування соковитого та ніжного м’яса – геніальний рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини або курки;
  • 4-5 середніх цибулин;
  • 3-4 ст. ложки рослинної олії;
  • Сіль і перець на смак;
  • 3-4 гілочки розмарину;
  • 2 цибулини для подушки;
  • 3-4 ст. ложки соєвого соусу;
  • 1/2 склянки води або бульйону.

Спосіб приготування:

Почніть із підготовки м’яса. Вимийте його та висушіть за допомогою паперового рушника. Якщо потрібно, виріжте видимі жири та жилки. Наріжте м’ясо на порції або залиште цілі шматки, якщо вам так більше подобається. Цибулю очистьте та наріжте тонкими кільцями. Розігрійте рослинну олію на великій сковорідці на середньому вогні. Обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте соєвий соус та перемішайте. Додайте м’ясо до сковороди з цибулею та обсмажте його з усіх сторін до золотисто-коричневого кольору. Під час смаження можна додати розмарин або тим’ян на власний смак. Додайте сіль і перець до свого м’яса.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Перенесіть обсмажене м’ясо і цибулю в глибоку форму для випікання. Найголовніший секрет – цибулева подушка. Очистьте свіжу цибулю, наріжте її та викладіть на дно форми для випікання, лише потім викладайте зверху м’ясо. Додайте воду або бульйон. Накрийте форму фольгою або кришкою, поставте в попередньо розігріту духовку. Запікайте приблизно 1,5-2 години або до того часу, поки м’ясо не стане м’яким, а сік, який воно випускає, не буде прозорими. Під час запікання періодично поливайте м’ясо випущеними соками.

Кулінари розкрили головний секрет приготування соковитого та ніжного м'яса – геніальний рецепт
Кулінари розкрили головний секрет приготування соковитого та ніжного м’яса – геніальний рецепт

Подавайте запечене м’ясо гарячим. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини