Рубрики: Рецепти

Така квашена капуста стоїть до вересня наступного року: хрумтить і не темніє. Дякую невістці за рецепт

Хрумка квашена капуста своїми руками — найсмачніша страва. Розкриваємо всі секрети приготування заготівель, які точно не будуть зайвими взимку.

Капуста – не лише смачна страва, а й відмінне джерело вітамінів та мінералів, особливо у квашеному вигляді, який дарує нам незмінний смак і користь. І якщо ви шукаєте ідеальний рецепт для створення заготівель, то ми маємо для вас справжню скарбницю смаку – рецепт, завдяки якому ваш продукт простоїть буквально до вересня і залишається такою ж свіжою, як в перший день.

Пів справи у створенні ідеальної квашеної капусти криється у виборі сорту. Серед безлічі доступних варіантів варто звернути увагу на середньопізній різновид “Атрія”. Дозріває ця городина приблизно за 4 місяці. Качани виходять вагою у 4-5 кіло, максимум 8. Навіть у свіжому вигляді вони зберігаються по пів року без втрати смакових чи естетичних якостей.

Кухар розповів, як приготувати квашену капусту тривалого зберігання

Тепер, коли ми обрали ідеальний сорт, час перейти до рецепта. Ось кроки, які допоможуть вам створити найсмачнішу квашену капусту:

  • 1 середній качан капусти сорту “Атрія”
  • 5-6 столових ложок солі
  • Спеції за смаком (перець, лавровий лист, гірчиця насіння)

Спершу слід нарізати капусту на тонкі смужки або шматочки, видаливши товстий середній стовбур. Посипте все сіллю та спеціями і ретельно перемішайте. Переложіть продукт у чистий глибокий посуд чи каструлю, причавивши до дна, щоб городина пустила сік.

Покрити капусту чистою тканиною чи ковдрою, а потім важким предметом (наприклад, ковшем з водою), щоб створити тиск.

Кухар розповів, як приготувати квашену капусту тривалого зберігання

Залиште вашу ємність при кімнатній температурі протягом 3-4 днів, періодично перекладаючи, щоб рівномірно розподілити сік. Після цього періоду слід перекласти заготівлю у чисті банки і закрити кришками.

За допомогою цього рецепту ви зможете насолоджуватися смаком хрумкої квашеної капусти протягом усього літа і навіть до вересня. Вибираючи сорт “Атрія” і дотримуючись цих простих інструкцій, ви створите страву, яка неодмінно завоює серця вашої сім’ї та гостей своїм неповторним смаком і хрумкістю.

Поділитися