Дуже ніжний смак! Приготувала запечену картоплю з сиром за цим рецептом, що гості ахнули: на смак як молода

Цей простий рецепт зачаровує неперевершеним смаком та ароматом. Аромат часнику та кропу дразнить нюх, обіцяючи справжнє свято для ваших гостей!

Інгредієнти:

  • 6 картоплин середнього розміру
  • Сіль та спеції за смаком (чорний перець, паприка, мелений коріандр чудово пасують до цього рецепту)
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 20-30 г свіжого кропу
  • 70 г твердого сиру, наприклад, чеддер або пармезан

Спосіб приготування:

Ретельно вимийте картоплю, адже саме шкірка надає особливої родзинки страві.Проколіть кожну картоплину зубочисткою в декількох місцях – це дозволить їй швидше приготуватися та просочитися ароматами спецій.

Змастіть картоплю оливковою олією, посипте сіллю та обраними спеціями. Розмістіть підготовлені бульби на деку, застелене пергаментним папером.

Відправте картоплю в розігріту до 170°C духовку на 40-50 хвилин. Переверніть картоплю один раз під час запікання для рівномірної рум’яності.

Поки картопля готується, приготуйте ароматну начинку. Дрібно порубіть свіжий кріп – не шкодуйте зелені, адже саме він додає страві свіжості та особливого смаку.

Змішайте подрібнений кріп з розм’якшеним вершковим маслом, додайте тертий сир та подрібнений часник. Ретельно все перемішайте, щоб утворилася однорідна ароматна маса.

Готуємо смачну картоплю із часником та сиром: унікальний рецепт
Готуємо смачну картоплю із часником та сиром: унікальний рецепт

Дістаньте готову картоплю з духовки. Зробіть невеликі надрізи вздовж кожної картоплини, не прорізаючи її повністю. Щедро заповніть кожен надріз приготованою начинкою.

Поверніть заповнену картоплю назад у духовку та запікайте ще 5-7 хвилин, доки сирна начинка не розплавиться та не злегка підрум’яниться.

Насолоджуйтесь!

Ароматна запіканка з картоплі готова вразити вас своєю простотою та вишуканістю. Подавайте страву гарячою, посипавши свіжим кропом. Вона чудово смакує як самостійно, так і в поєднанні з легким салатом або соусом на основі сметани.

Смачного апетиту та натхнення на кухні!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини