Рецепт пісного картопляного пюре з грибами, яке за ситністю не поступається котлетам з фаршу: робиться легко

У пошуках ідеального обіду, який задовольнить всі побажання – поживний, смачний, економічний та естетично привабливий – господиням часто доводиться робити непростий вибір між цими категоріями.

Однак, відкривається шлях до злагодженості, коли з’являється рецепт, що об’єднує ці характеристики в єдиному об’єкті.

Не менш важливою стає й економія часу на кухні, особливо в умовах сучасного темпу життя. Тож, знайти такий рецепт, який забезпечує гастрономічне задоволення та естетичне задоволення, не забираючи зайвого часу, є насправді справжнім відкриттям. В цьому відношенні, “Картопляне пюре, запечене з грибами” виступає як ідеальний варіант, який відповідає усім цим критеріям.

Інгредієнти

Кулінар розповів, як правильно приготувати картопляне пюре з грибами
  • Картопля 600 г
  • Печериці або інші ваші улюблені гриби 500 г
  • Сир сулугуні 150 г
  • Вершки 10% 200 мл
  • Вершкове масло 80 г
  • Часник 2 зубчики
  • Паприка мелена солодка або копчена 1 чайна ложка
  • Сіль та перець на ваш смак

Спочатку відваріть у підсоленій воді почищену та порізану на частки картоплю протягом 30 хвилин, але до повної готовності.

Самі у цей час займіться грибами. Наріжте їх на невеличкі шматочки, а потім покладіть у чисту сковорідку й обсмажте до золотистої скоринки, після чого додайте масло та розчавлений часник. Смажте протягом 1 хвилини, помішуючи, попередньо додавши сіль й перець.

Коли картопля дійде до кондиції, то злийте з неї окріп, а тоді додайте підігріті вершки, паприку та натертий сир. Все разом перетворіть на пюре.

Як зробити картопляне пюре смачнішим: поради експертів
Кулінар розповів, як правильно приготувати картопляне пюре з грибами

Жароміцну форму наповніть пюре та розрівняйте його поверхню. Зверху рівним шаром покладіть гриби разом з маслом, у якому вони смажились.

Відправте форму зі стравою у заздалегідь розігріту до температури 200° духовку у режимі “верх-низ” або з конвекцією на 10-12 хвилин нічим не накриваючи.

Подавайте страву гарячою, прикрасивши нашаткованою свіжою зеленню.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини